You´re Simply Azbest

Cred că ar trebui, mai des, să ridicăm ochii din ale noastre, din cercul nostru mic, pentru a vedea lucrurile acelea mari despre care, din păcate, nimeni nu prea vrea să vorbească.
Spre exemplu, compania Johnson&Johnson a plătit niște daune de miliarde de dolari în ultimii ani din cauză că, zeci de ani, a ascuns compoziția produselor sale.
Dar nu a ascuns compoziția pentru că aveau o rețetă secretă, precum Coca-Cola, nu. Ci pentru că, spre exemplu, pudra de talc conținea azbest. Da, azbest. Iar azbestul provoacă diferite boli. De-astea, mărunte, cancer, de pildă.

Și lucrurile sunt, în fapt, mai urâte de-atât. Compania a făcut tot felul de studii și cercetări asupra propriilor produse în anii ’70, studii pe care, la fel, le-a ascuns publicului larg.
De ce? Păi, tocmai pentru că arătau foarte nasol, tocmai pentru că anumite concentrații ale unor ingrediente erau mult peste nivelurile admise.
Se vorbește puțin despre astfel de cazuri, iar ele, după cum am tot încercat să vă arătăm, nu sunt singulare: bănci care știau că teroriștii își țin banii la ele, cartelizări în zona asigurărilor, comisioane abuzive și altele și altele. Vorbim aici de companii imense, vorbim aici de miliarde de euro…

E, știți de ce nu îi veți auzi pe oamenii politici vorbind despre asta? Pentru că nu au pe cine să acuze… Ei au nevoie, oportunist, de niște vinovați cu chip, nu pot spune că vinovați sunt banii și profitul. Aa, dar Soroș, ohohoooo, asta da, Soroș are un chip, el plătește manifestanții… mhm, dă bine!
Iar noi trăim în prostia asta, în timp ce mai murim din când în când de cancere și suntem jupuiți de bani ilegal. Altfel, stat de drept, drepturile omului, piață liberă… canci!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat