Vrem o democrație mai mică

Cred că am pornit prost cu democrația. În ce sens: asta cu ales parlamentari și președinte pare deja o glumă. Practic ești forțat să alegi același tip de politician. Iar asta, în timp, i-a scârbit pe mulți. I-a condus la concluzia: bă, votez degeaba!
Poate că ar trebui s-o luăm invers. Cum invers? De jos în sus.
Uite, exemplu: primăria sectorului 5 tocmai a alocat peste 1 milion de euro pentru Centenar. Așa, bam, direct. Dar stați, stați, că banii ăștia sunt o picătură dintr-un ocean. Ce vrea să facă primarul pesedist de la sector 5… ăsta e ăla cu Holograf, cu Sărbătoarea recoltei, când a făcut o piață cu chinezării.
Așa, ce vrea să facă? O construcție demnă de faraoni, frate.
Deci, proiectul prevede asta: un bulevard al centenarului, un cartier de afaceri, o piață a centenarului, locuințe sociale, 6.800 de apartamente, și niște statui. E, întreb și eu, de ce să nu aducem aici democrația? Să decidă oamenii, că tot o ardeți voi cu oamenii care v-au ales: hai la vot! Vreți să cheltuim probabil vreun miliard de euro pentru toate aceste construcții?
Să zicem așa: domne, tot ce trece de 10 milioane de euro, hai, mă, la vot. Vot electronic, vot cumva!
Și-atunci poate vei avea surprize să vezi că oameni vor canalizare acolo unde nu e, poate că oamenii nu vor mai accepta să refaceți același parc la infinit, poate oamenii vor lărgirea unor străzi, poate vor consolidarea clădirilor.
Nu se poate ca tu, un primar ales cu doar 20% din voturi, că ești ales dintr-un singur tur cu o prezență la vot sub 50%, să îți faci de cap în felul ăsta.
Nu, domnule, să se voteze. în acel moment oamenii spun ce vor, iar tu trebuie să demonstrezi, ca primar, că ești în stare să pui în practică voința lor. Nu voința ta. Da, e o prostie, e aiurea, dar nu vedeți că democrația normală nu ne iese?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 6 noiembrie 2018

Întâia companie subterană a țării

Ceasul bun

Nu trage cu urechea, dom’ Semaca!

Domnu’ Hanni a dat ușa de perete

Nervosu’ roade osu’

Banii aduc fericirea

Valiza mea

Dezvoltare web