Vom fi din ce în ce mai proști

Franța va depăși în 2018 pragul de 50 de miliarde de euro pe an pentru Educație.
Și anul acesta a fost puțin sub 50 de miliarde, însă una dintre preocupările majore ale actualului executiv este în direcția Educației și, deci, a viitorului.
Marea problemă pe care o identifică ministrul Educației din Franța este repetenția.

Iar acum, știri interne. România este țara din UE cu cei mai mulți copii care abandonează școala. Câți? 50 de mii de copii în fiecare an. În fiecare an, da?
Știm ce înseamnă acești copii… Înseamnă, mai apoi, 50 de mii de adolescenți, 50 de mii de oameni maturi și nepregătiți pe piața muncii. Anual.

Ce face România în fața acestei realități? Ați văzut vreun program la guvern?
Ați văzut vreo comisie cu asta? Ați văzut un ministru al Educației care să țină o conferință de presă în care să prezinte rezultate pe care le are guvernul în lupta cu abandonul școlar?
Adică, simplu: domne, anul trecut atâția copii au abandonat școala, anul acesta mai puțini, pentru că am făcut asta și asta.

Nu,nu ați văzut. Pentru că nu s-a întâmplat. Educația este, în continuare, un domeniu în care se bagă cei mai puțini bani de la Bugetul de stat an de an.
Aa, că umblăm cu vorbe așa… cum e aia a lui Iohannis, cu Programul România Educată, asta da, și eu pot să dau din gură zi de zi, ceea ce și fac aici, însă nu am făcut vreun program, nu am înființat nu știu ce departamente, pentru că nu am cum. Însă ei, ăștia care trebuie să facă, nu fac.

Ce se întâmplă cu acești 50 de mii de copii care abandonează școala în fiecare an? Simplu și dureros: unii muncesc la negru, alții ajung în traficul de carne vie, alții ajung infractori, alții se droghează și tot așa. Și în timp ne costă mult mai mult decât ne-ar fi costat să-i școlim.
Dar când strategia ta de țară e să-i ții pe români cât mai proști, ca să fie mână de lucru ieftină…

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Părinții sunt de vină

Iritatul domn Toader

Dezvoltare web