Vitamina Parizer

Până la Vitamina D, ce-ar fi să ne ocupăm noi de mâncarea copiilor? Aia nici nu depinde de servicii, de nimeni. Depinde strict de legi și de instituții de control.
Luați niște mezeluri, luați niște crenvurști, din cele pentru copii vorbim aici – uitați-vă că aproape toate sunt cu substanțele nocive la limita superioară. Specialiștii zic așa: mulți, mulți aditivi, multă apă, multă sare. Da, da, pentru copii. Degeaba le mai dăm dup-aia nu știu ce vitamine, dacă toată ziua îi lăsăm pe unii și pe alții să îi otrăvească.
Există laboratoare care primesc zeci, dacă nu chiar sute de sortimente de mezeluri și alte preparate alimentare. Ele sunt trimise de ONG-uri din zona alimentației și a protecției consumatorului.
Cert este că, mărturisesc specialiștii acestor laboratoare, ceea ce scrie pe un produs și ceea ce conține produsul respectiv sunt lucruri cu totul și cu totul diferite.
Două kilograme de aditivi pe an consumă un român în medie pe an: acidifianți, emulgatori, arome, potențiatori de gust, gume și prafuri. Industria alimentară lucrează în prezent cu trei sute de aditivi autorizaţi: acidifianţi, emulgatori, arome, potentiatori, gume şi prafuri. Nu ar fi bine să facem noi un program național despre asta? Decât să duhnim a populism la televizor, nu mai bine am avea niște instituții de control ceva mai puternice, care chiar să-i protejeze pe cetățeni, nu doar pe firmele de partid?
Avem noi discuții despre așa ceva în societate? Nu.
Am vorbit de dublul standard la alimente. De ce naiba nu au luat nici o măsură?
Până să zică UE ceva, până să se ia alte decizii, tu, stat român, ai fi putut să vii și să sancționezi! Eh, e mai ușor așa, să dăm din gură despre vitamina D în timp ce Vitamina Parizer, care conține tot tabloul lui Mendeleev, e Dumnezeu sărăciei.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 6 februarie 2019

Vax populi: Ce politicieni ați opera?

Avem bani, stați liniștiți

Uniți în buget și-n simțiri

Dare și luare de milă

Dezvoltare web