Vin pakistanezii

Te trezești, citești și tu presa și la un moment dat zici: bă, cred că nu m-am trezit. Ia să mă trezesc din nou. Sanchi, erai treaz! Urât e să fii treaz în țara asta! Exagerez, puțin, mă rog, glumesc, dar e groasă!

Ați auzit-o pe-aia cu muncitorii pakistanezi? Ia, luați-o de-aici: cinci sute de mii de muncitori pakistanezi. În 2020. 20-20 deci, cinci sute de mii de muncitori pakistanezi.
Sunt trei chestii de vorbit zic eu. Prima: nu rămăsese că îi aducem pe români înapoi acasă? Nu era vorba așa? Nu se băteau unii cu cărămida în piept? Orlando își dădea cu ea și-n cap… Aducem, facem, dregem!

A doua chestie: deci românii noștri necalificați pleacă în Vest, iar necalificații altora vin la noi. Ieeei, mega tare. Uite, așa ne putem face o țară! Altfel, nea Livache, cum e aia cu Noi suntem români? Păi, ce facem: prin sărăcie și lipsă de educație îi alungăm pe oameni din țară, dar luăm la noi săracii altora, unii mai săraci ca noi cărora o să li se pară Las Vegas aici? Mă rog, noi suntem Las Fierbinți, dar ăia nu știu.

Și a treia chestie… Cinci sute de mii? Undeva sigur e o greșeală. Poate cinci pakistanezi, nu cinci sute de mii. Hai cincizeci, hai cinci sute, dar cam atât. Oricum, ce trebuie să reținem: ne mișcăm, frate, nu stăm. Mamă, pe piața asta globală jucăm și noi foarte parșiv. Le rupem gura europenilor, aducem pakistanezi. Îți stă mintea. Toată ziua vorbim despre cum suntem noi foarte români și urmează să-i aducem pe români acasă, pentru că a crescut nivelul de trai, după care, hopa, ia uite, vapoare pline cu pakistanezi. Bă, ești nebun?
Altfel, nici nu încape îndoială: românii sunt tot mai slab educați și tot mai puțin pregătiți pentru o piață de muncă competitivă. Dar nu facem nimic în legătură cu asta. De fapt, asta facem: aducem pakistanezi!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web