Viitorul sună sărac

Uite ce se întâmplă atunci când statul nu e stat, ci orice altceva. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cere universităților de stat din România să nu crească taxele de școlarizare pentru a acoperi creșterile salariale dictate de guvern.
Cu alte cuvinte, iar asta îi sperie pe studenți, unele universități au intenția de a acoperi creșterii salariale din creșterea taxelor.
Este exact genul de strategie a unui stat duplicitar, parșiv: dăm o lege de mările de lefuri, dar vă măriți și voi lefurile din ce puteți, că noi nu vă dăm bani.
Este același tip de haiducie pe care statul a deschis-o prin faptul că primăriile pot stabili salariile angajaților din primărie. Ce s-a întâmplat: simplu, s-au tăiat banii de la investiții și s-au băgat în salarii.

Aici, la universități, iată, se preconizează mărirea taxelor. Practic, ar fi o mărire de salarii suportată direct de studenți, e o formă de privatizare a salariilor: bă, faceți rost de la oameni de măriri, puneți taxe, impozite, luați bani cumva, că noi nu avem.
Și ce-o să se întâmple în anii următori? Dacă nu vor avea bani de salarii, primăriile vor crește impozitele?
Eh, și-atunci, prin astfel de legi idioate, nu cumva se deschide o relație de jecmăneală pe față? Aa, evident, tu, guvern, zici că nu ai nici o treabă, nici o vină. Fals! Tu ești autorul moral al tuturor acestor prostii. Am zis moral, mă scuzați. Nu știu de ce naiba mai folosim acest cuvânt, când vine vorba de guvern.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Sentință de partid

Justiția e surdo-mută

Dezvoltare web