Viitorul care se destramă

Trebuie doar să fii atent, să fii dispus să vezi dincolo de propriile convingeri și, ușor-ușor, tabloul ți se dezvăluie cu totul. Sau părți semnificative din el. Mă uitam la „România, te iubesc!” și la rețelele de cerșetorie.
Am tot vorbit aici, la emisiune, despre cei douăzeci și cinci de inculpați în dosarul Țăndărei. Printre multe alte acuzații era traficul de persoane: duseseră sute de copii în Anglia, la cerșit. Partea rețelei din Anglia a fost între timp condamnată la ani grei acolo. Partea de români, cei din dosarul Țăndărei, ce să vezi… a durat procesul atât de mult că s-au prescris faptele, după nouă ani.
Și, tot în perioada asta, am dat peste un studiu european care spune așa:
România este pe primul loc în UE la nașteri în rândul tinerelor și pe ultimul la nașteri în rândul femeilor de patruzeci de ani.

Douăsprezece la sută sarcini în rândul adolescentelor. Media europeană e de patru la sută. Știm despre ce sarcini e vorba în rândul adolescentelor: accidentale, nedorite, copii care uneori sunt abandonați sau cresc în sărăcie, în privațiuni, ori sunt victime ale violenței și traficului de persoane. E atât de simplu, trebuie doar să deschizi ochii, să pui lucrurile cap la cap și, ca politician, să pregătești politici prin care să le corectezi.

E foarte greu să facem pași înainte atât timp cât noi nu facem din aceste probleme teme de dezbatere în societate. Dacă la acest peisaj dezolant adăugăm efectele din ce în ce mai dramatice ale unui Învățământ bolnav, te îngrozești.
Iar viitorul arată ca naiba pentru noi, în aceste condiții. Când vezi că mai facem și figuri cu UE… pe bune, e mai mult decât inconștiență! O țară al cărei viitor se dezintegrează găsește că tot ce trebuie să facă e să fie mândră, încrezută, îngâmfată. Superb.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web