Unora le șterge datorii, cu alții șterge pe jos

Iar se plimbă Dragnea cu amnistia sculată pe lângă firmele datoare la stat.
Da, da, le dă cu ștergerea datoriilor pe la nas. Pervers mai ești, omule!
Iar dacă e o glumă, e o glumă forte proastă. Nu pentru firme, ci pentru noi, contribuabilii de la talpa țării. E gata un proiect de lege prin care firmele vor primi o înlesnire de plată pe o perioadă de șapte ani. Mai exact: mai eșalonăm, mai vorbim, plătiți în șapte ani.

Și întreb: de ce naiba niciuna dintre aceste amnistii, înlesniri, ștergeri de datorii, tăieri de dobânzi la datorii și altele câte au fost luate în anii din urmă nu-i includ și pe oameni? Mai ales acum, când avem de-a face cu un Fisc absolut turbat, care greșește pe bandă rulantă, care pierde procese unul după altul. Vorbim aici de contribuabilii persoane fizice. E un haos total, perfect, ca să zic așa, un haos care merge ca uns, brici, haos cu tehnologie germană.

Mereu m-a scârbit agresivitatea statului cu individul.
Blocările de conturi fără să fii anunțat și alte mârlănii. Niciodată, dar niciodată nu a existat o egalitate a statului în raport cu cetățeanul. Doar și faptul că statul nu-ți dă banii când are datorii la tine decât foarte târzu, după insistențe și în rate… arată cât de dezechilibrată e relația asta.
Tu, contribuabil, pac, direct, ai plătit, nu se discută, acum, aici, te prindem pe stradă, îți luăm portofelul, banii, ceasul de la mână. Pe bune, ăsta e Fiscul.

Aa, când e vorba de stat: stai, boss, mai vorbim la anul, acum nu mai avem bani de dat. Și da, din când în când auzi cum, pe tăcute, statul mai șterge câte ceva din datoriile alea mari ale firmelor. Nu se vorbește în ședințe de partid, de guvern, nimic, se merge pe burtă!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web