Un om cărunt și mărunt

Pe Orlando Teodorovici, dacă-l scoli noaptea din somn și îl iei repede: ”Bă, Orlando, hai, bă, hai că pleacă trenul!”, știți ce spune?… Ăăă, să dăm afară niște bugetari, să dăm afară oameni din administrație!
E refrenul vieții lui. E ca placa aia zgâriată ce repetă la nesfârșit un vers.
Ăsta e Orlando. Din nou, a nu știu câta oară a zis: ”domne, nu e normal ca unul să muncească și trei să stea?”
Mă… măăă, omu lu Dumnezeu, că altfel nu știu cum să-ți zic, pe ce te bazezi, băiete? Arată-mi măcar o fițuică, un șervețel pe care ai făcut niște calcule. În ce zone ale administrației, care ar fi numărul, ceva, ceva, orice, de unde ai tras tu cu bostanul tău cărunt concluziile astea!
Știi, ca la școală: da, mă, vreau să-ți dau 5-ul, dar zi și tu ceva, pune o formulă pe tablă. Orice, să nu-ți dau pe nimic.
De ani buni o ține cu asta: unul muncește, alții se uită. Bă, băiatule, nici măcar nu-ți dai seama cât te faci de râs spunând așa ceva!
Aa, scuză-mă, tu nu te-ai prins că te faci de baftă când ai zis că ți-au dat securiștii diplomă fără să treci pe la școală…
Da, omule, te faci de râs: pentru că ești ministru de atâta timp și nu ai făcut nici o evaluare. Deci, dacă trei se uită la un Dorel care muncește, iar asta se întâmplă de atâta timp, tu ești principalul vinovat. Că doar nu ai vrea să se dea oamenii ăia afară singuri. De ce tot spui asta, vrei să-i faci să se simtă prost?
Dar până acolo, dă-ne, frățică, și nouă niște cifre. De unde le-ai scos pe astea cu 3 se uită și unul transpiră? Poate te-ai uitat prea mult al filme pentru adulți, că acolo se mai întâmplă faze de-astea. Dar ăia nu sunt bugetari, Orlando. Mai degrabă se aseamănă cu munca din guvern. Iar la faza asta, ea, săraca, e țara, bineînțeles!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 10 octombrie 2018

Vax populi: Să-și facă preoții partid?

Fabulos! Dispozitivul românesc antistres

Vorba lungă moarte sigură

S-a supărat Dragnea pe țară

Ne obișnuim noi și cu România

Dezvoltare web