Umilința de la capătul tunelului

Aflăm acum, cu mare întârziere, că o polițistă însărcinată a fost trasă de păr și lovită în burtă în timp ce intervenea într-un scandal dintre două familii din Argeș. Asta se întâmpla pe data de 21 mai.
De ce am aflat acum? Pentru că, așa cum e frumos la noi, șefii încearcă să bage rahatul sub preș. Ce s-a întâmplat acolo mai exact: la un scandal între două familii ajunge un echipaj format dintr-un polițist și o polițistă însărcinată în luna a VI-a.
Femeia e lovită, cum spuneam, colegul o protejează, însă nu face apel la armă, ca nu cumva să se încingă spiritele cică.
Bun, mă rog, nu știu proceduri, nu mă bag. Dar cred că pot să pun altă întrebare: avea pistol măcar din secolul XX? Nu de alta, dar asta mi se pare halucinant: polițiștii români trag cu niște arme aproape de jucărie. Criminalul ăla prins avea două gloanțe în el. Nu părea chiar afectat. Probabil că ar fi trăit bine-mersi cu ele acolo. De-aia zic, ce pistoale aveți acolo, la Poliție?

Mă rog, pe lângă această lipsă de dotare… mai e ceva foarte important: lipsa de autoritate a polițiștilor, iar aici probabil că sunt mai multe cauze.
Una e asta cu discreditarea continuă a instituțiilor. Alta e legislația incredibil de permisivă. Vi-l mai amintiți pe Cristian Boureanu? Omul și-a bătut joc de poliție, a urinat aproape la propriu pe polițiști și l-a lovit pe unul știind că e filmat. Ei bine, a luat un an și opt luni cu suspendare. În condițiile astea, nu te mai miri că niște polițiști dotați cu nimic sunt bătuți, umiliți sau, mai rău, iată, omorâți.
Deci, haideți să rezolvăm cauza bolii. Că dacă stăm să tratăm simptomele… e moarte sigură.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea nației 4 iunie 2019

Batistuță Democratu

Naționalismul de cumetrie

Ceasul bun

Dezvoltare web