Umflația prețurilor

V-am tot zis noi cu inflația, dar, na, lumea e mai mult cu anticorupția, cu gagica lui Dragnea, aoleu, maică, face nuntă, când o face… în timp ce o mână invizibilă – nu, nu aia a lui Smith – vine și hop, ne ia banii din buzunare. Inflația, nenică! În februarie 2018, față de februarie 2017 a fost o inflație de 4,7, aproape 5% deci.

Când te uiți la ce măriri de venituri au fost anul trecut, salarii, pensii, ei bine, te gândești că toate aceste măriri au fost topite de inflație.
Iată creșteri de prețuri: fructe şi conserve din fructe, cu 7,4%, la gaze, cu 5,7%, la legume şi conserve de legume, cu 4,4%, la energie electrică, cu 2,30% şi la energie termică cu 2,15%.
Dacă vă uitați cu atenție, toate acestea aparțin coșului zilnic. Na, nu ne interesează cât au crescut prețurile la yachturi și ceasuri de lux, nu?
Uite, asta e o discuție pe care aș vrea s-o văd. Să lase actuala putere de-o parte pentru câteva ore războiul cu statul paralel și să ne spună și nouă cum îl afectează pe românul de rând toate aceste scumpiri.
Dacă tot au ieșit băieții la tablă și ne-au desenat cum e cu creșterea de salarii și pensii, de ce nu ar ieși la tablă și acum, frumos, cu markerul în mână, să ne spună: ia uitați cât pierde un profesor, cât pierde un medic, cât pierde un muncitor care ia salariul minim pe economie… mhm?
Sau voi aveți doar markere de-alea care nu pot să scrie cum scade puterea de cumpărare? Sictir!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Ceasul Bun

Starea Nației 13 martie 2018

Democrația ca formă de captivitate

Mișcarea “Insist”

Florian Coldea, agentul 007 ore

Nea Livache, robul lui Dumnezeu

Situația e stabilă, spre senilă

Din pumnul meu de vedere

Dezvoltare web