Tratament împotriva ciocului mic

O mare problemă pe care o avem pe meleagurile astea cu democrația este că ne facem ostaticii unora care, de felul lor, nu sunt democratici prin nimic.
E motivul pentru care, fiecare majoritate, în felul său, ne zice: hai, muclesc, ciocu mic că noi suntem la putere pentru 4 ani. Ceva de genul: ne-ai votat, ai luat țeapă, acum taci!
Și-atunci, te trezești spectator la propria dramă timp de 4 ani. Dar alegerile, pentru că aiai voiam să ajung, nu trebuie să fie singurul nostru contact cu puterea tip de 4 ani. Nu, deloc.
În ceea ce privește locul nostru de muncă, drepturile noastre la locul de muncă, avem calea dialogului social.
Iar cetățenii trebuie să lupte pentru o lege a dialogului social care să ce? Care să îi facă pe cei de la putere să te asculte și să te ia în seamă.
Pentru azi atât vreau să vă spun: e nevoie de 15 angajați acum pentru a face un sindicat într-o firmă, dar peste 90% dintre firmele din România au sub 15 angajați. Dar de ce 15 angajați? Exact, nu vedem nici un motiv. De ce să nu poți face un sindicat cu 5 oameni?
Mai mult decât atât: doar angajații cu contract de muncă poti fi reprezentați de un sindicat. Pe bune? De ce? Care e logica? Nu există e vorba de gândire comunistă! Ceilalți nu au drepturi? Ceilalți nu au probleme pe care să le discute?
Cei care au drepturi de autor, zilierii să spunem, ei nu trebuie să fie reprezentați?
Există 1,5 milioane angajați pe cont propriu. Iar 60% dintre ei se află sub pragul sărăciei. Știm – fiecare din proprie experiență – că singur nu te bagă nici dracu în seamă. Ți se servește povestea aia: hai, mă, pleacă, sunt alții care stau la coadă.
Ne alăturăm și noi campaniei de susținere a unei noi legi a dialogului social. O lege care să fie incluzivă, pentru cât mai mulți.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat