Tot fraierii duc greul

Ați observat probabil că periodic apare câte unul care zice: domnule, prea multă biocrație, o să dăm oameni afară, că sunt mulți, unii nu fac nimic, doar plimbă niște foi…
Eh, țineți minte: când auziți asta, ei se referă la oamenii ăia de jos, din administrația de la firul ierbii. Dar nimeni, niciodată, nu se va referi la sutele de consilieri și de angajați din administrația de sus, din ministere.
Iată despre ce vorbesc: 109 angajaţi ai Ministerului Muncii au avut în luna octombrie venituri nete de cel puţin 4.680 de lei. Cei mai mulți dintre aceștia sunt consilieri. Ei lucrează în departamente precum Serviciul Elaborare, Serviciul Management financiar, Serviciul Acreditare, Serviciul Investiţii, achiziţii publice sau Serviciul Incluziune socială.
De ce naiba nu auzim niciodată că se vorbește despre oamenii din ministere?
De ce nu auzim: domnule, va trebui să facem o evaluare a celor din guvern, din Parlament, din președinție, din toate companiile de stat unde se freacă menta cu sălbăticie, ca să zic așa.
Cum naiba se face că tot ăia de jos, talpa administrației, sunt cap de listă la tăieri de posturi?
Și-acum revin și spun: aceeași nenorocită de birocrație este și la nivel european, unde sunt zeci de mii de angajați pe niște salarii imense și despre care nu prea știe nimeni ce fac.
E ușor așa, de fiecare dată când e o problemă: hai, măi, s-o dăm pe fraieri.
Nu așa se întâmplă și cu datoriile atunci când apar crize economice? Oho, ba da: hai să trecem datoriile la buget, să le punem în cârca oamenilor adică.
Eh, să nu ziceți că nu nu ați știut nimic despre asta când o să vă uitați pe sondaje în care tot mai mulți oameni zic: Ia, mai lăsați-ne, mă, și cu UE, că nu e pentru toți, e tot pentru șmecheri.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web