Tăcerea

Cel mai mult cred că ar trebui să ne îngrijoreze nu acele probleme pe care politicienii noștri se ceartă, ci, culmea, cele pe care se pun de acord tacit.
Acele mari teme asupra cărora își dau palma pe sub masă și merg împreună pe burtă.
A fost în Senat o un proiect de lege care prevedea desființarea pensiilor speciale.
Băgat de USR. Ce credeți că s-a întâmplat? PSD a votat împotrivă, iar PNL și PMP… s-au abținut.
Da, drăguții de ei, s-au abținut. Pensii speciale au și ei, parlamentarii, deci să nu ne mire. Un parlamentar, un nesimțit, zilele trecute zicea: ”aaa, nu sunt bani de măriri de pensii? Să se ia de la asiatații social, care iau bani fără să facă nimic.”

Nu, frățică, să ia de la voi, cei cu pensiile speciale, care fac 6,6 miliarde de ei pe an. Cât de ipocrit să fii? Cât întuneric să se ascundă în creierul ăla neted al tău?

O altă măsură despre care nu vorbește nimeni și care o să treacă așa, pe burtă, este aceea care spune că primăriile își pot plăti salariile din banii care rămân necheltuiți pentru modernizarea localității.
O dată, aș avea și eu o întrebare: primăriile rămân cu bani necheltuiți pentru modernizare?

Adică iese primarul dimineața așa pe balconul primăriei, se uită în zare și zice: ”băăă, asta a fost, am modernizat totul! Gata, de restul banilor cumpărați gumă de mestecat, bere la pet și prezervative, facem chef la primărie.”
Pe bune, cum să ai primării care rămân cu bugetul de modernizare necheltuit?
Oricum, dacă se dă asta, fiți siguri că nu se mai face nimic, ca să spargă nebunii banii pe salarii.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web