Suntem mici și proști

Când îmi mai povestesc copiii ce fac pe la școală, cum încearcă școala românească să le taie aripile, am reacția asta: ”frate, mulți profesori abia dacă mai pun mâna pe-o carte după facultate.”
Știm de ce: lipsă de bani, blazare, iar la unii pur și simplu dezinteres.

Nu acuz, nu dau cu parul. Constat. Și cu cifre. Iată cum stăm la acst capitol, în raport cu alte țări și cu media UE.
Știți cîți români cu vârsta între 25 și 64 de ani urmează o formă de învățământ sau, atenție, de formare profesională? 1,2%.
Mhm… doar 1,2% dintre românii cu vârsta peste 25 de ani mai urmează școli sau cursuri de formare profesională.
Care e media UE? 11%.
Danemarca, Finlanda, Suedia… nu vă zic, că vă ia cu leșin… hai că vă zic: între 27 și 28% dintre ei urmează cursuri, se specializează, se formează profesional după vârsta de 25 de ani.
Ce înseamnă asta? Înseamnă că sunt la curent cu ce se face în domeniile lor de activitate, că sunt deci pregătiți, că sunt la zi. Că degeaba erai să zicem la zi acum 10 ani sau acum 15 ani. Acum 20 de ani nici nu mai zic. Important e să fii la zi… la zi. Adică în ziua de azi, 26 septembrie 2017.
Până și bulgarii sunt peste noi cu un procent.

Altfel, noi vrem productivitate, noi vrem să fim răi, să rupem gura Europei, să le dăm la fraieri peste nas cu românismul nostru, că noi ne-am născut specializați, băăăă!

Nu cred că există indicator mai bun al înapoierii noastre. Că îi auzi pe mulți, inclusiv dintre ziariști: ”de ce să crească, domnule, salariile?, ce, crește și productivitatea?”
Las la o parte că productivitatea e cu mult peste salarii în România, de-aia și vin toți ”marii investitori” pe-aici să facă profituri babane. Cred că problema este următoarea: ce se face, frate, pentru a avea oameni mai bine pregătiți, care să-și poată negocia astfel venituri mai mari?
Iată, am aflat ce: nimic. De ce? Pentru că țara ne vrea proști, de-aia.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Natiei – 26 septembrie 2017

Ceasul bun – 26 septembrie 2017

De unde știi tu limba asta?

E oficial: s-a instalat dictatura

Bătaie pe polițiști

Așa ceva n-ai văzut! Rămâi prost!

România lacului bine făcut

Dați-vă, că sare sânge!

Dezvoltare web