Suferiți mai civilizat, vă rog!

Urăsc atunci când aud un politician spunând, pe banii noștri: „îmi asum răspunderea”. Îți asumi cum? Ne dai banii înapoi? Pleci? Dacă nu faci una din astea două, atunci nu îți asumi nimic.
La fel s-a ajuns cu protestele: domnule, să știți că protestăm! A, dar vă rog, sunteți invitați, protestați. În sine, protestul nu înseamnă nimic dacă nu ai ceva puternic cu care să negociezi: vă blocăm metroul, apa, aerul, vapoarele, ceva care să perturbe. De ce? Pentru că dialogul a trecut, iar când mă pui să protestez cuminte, e ca și cum îți bați joc de mine.
Nu instig la proteste violente, departe de mine, doar vreau să spun de ce ideea de protest e dusă în derizoriu. Ce sens au protestele dacă iei aprobare de la primărie și te pun să stai într-un țarc?
Ce, credeți că primarii de-aia au rezolvat acum cu bugetele, că s-au speriat guvernanții de protestul lor? Nu, au rezolvat pentru că au putere de negociere: în partide, prin oameni, amenință cu scandaluri, blochează chestii… La noi se face o mare confuzie. Oamenii politici zic: „domnule, înțeleg, protestezi, dar frumos, cuminte, să stăm de vorbă…”
Boss, din moment ce protestez, e limpede că m-ai ignorat, e limpede că s-a încercat dialog și n-a ieșit nimic. Eu protestez pentru că nu sunt ascultat. Și la fel, nu voi fi ascultat dacă stau cuminte într-un colțișor, păzit de jandarmi.
Mi se pare foarte de porc din partea actualei puteri să înfiereze protestele de orice fel. Proteste pe care altfel le încuraja când nu era la putere. Avem de-a face acum cu puterea cea mai arogantă, cea mai puțin dispusă să stea de vorbă…
De fiecare dată ea trage și-apoi avertizează, taie și dup-aia măsoară. Ăsta e PSD-ul de azi. Ooo, dar când protestezi și faci scandal, partidul vrea să fii foarte liniștit să dialogăm, domne, să… civilizație… Sictir!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat