Statul paralel. Paralel cu realitatea

Un mare filosof al idealismului german, Fichte, a fost abordat de un student după curs cu următoarea observație: ”Dmnule profesor, dar realitatea contrazice teoria dumneavoastră!” ”Cu atât mai rău pentru ea! Cu atât mai rău pentru ea”, i-a răspuns Fichte.

Cumva într-o astfel de bizarerie sfidătoare se plasează politica noastră…
Guvernul te minte în ochi legat de scumpirile de pe piață. Nu, domne, nu există.
Uite, există, sunt, iată! E o prostie, n-ar trebui să fie așa.
Ok, n-ar trebui, dar așa e.
Realitatea arată cu totul altfel decât ce credeți voi, politicienii de la putere. Și e o realitate cu care noi trăim chiar dacă voi o negați. Să știți că prețurile nu se fac mai mici dacă voi nu acceptați că s-au mărit.

Abia asta mi se pare mie stat paralel. Un stat paralel cu realitatea, cu adevăratele nevoi și probeme ale oamenilor.
De atâția și atâția ani dreapta românească nu vede – pur și simplu, nu vede, e oarbă – că societatea noastră e una înapoiată, că există multă sărăcie, că mulți cetățeni sunt excluși de la avuția comună, de la surplusul pe care, an de an, îl vedem în creșterea economică. Nimic, dar nimic nu ajunge la anumite categorii.

Ăsta stat paralel. Cum naiba se face că de atâția ani ne luptăm să le arătăm celor care conduc ce înseamnă România, cum e ea, despre ce e România de azi. Ficțiunile stângii, cu Soroș, și ale dreptei, cu asistații care trebuie lăsați să moară, nu sunt despre România… sunt poveștile pe care acești oameni și susținători de-ai lor și le spun ca să se mintă și ca să ne mintă și pe noi. Unii, din păcate prea mulți, le cred.
Hai, pa, ne întâlnim la infinit. Parcă așa era, nu?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației – 23 Noiembrie 2017

Se urăsc cu respect

Circotecă de cenzură

Cu trenul spre viitor

Dimitri’s Bats – Cold

Dezvoltare web