Stați liniștiți, va fi bine!

Nu ai cum să te simți confortabil când ți se tot spune ”domne, totul e bine, va fi și mai bine, nu plecați urechile la prostii”, dar dup-aia, când te duci la magazin vezi că s-au scumpit alimentele, când mergi să alimentezi mașina vezi că plătești mai mult, când te uiți la televizor apar domni la costum, serioși, care ne spun de scumpiri la energie, la gaze și tot așa…

Cine naiba se simte confortabil într-o astfel de societate? Și te sperii când ți se zice: ”Eh, stai liniștit, va fi bine!”

Frate, nimic, dar nimic din experiența ultimilor 27 de ani nu ne învață că va fi mai bine. Totul ne spue că atunci când apar porcării de genul ăsta, ele se vor agrava, iar situația va fi mai nasoală.

Noi am tot trăit acest scenariu: nu marile magazine au de pierdut în astfel de momente, ba din contră, vedem cum ele prosperă. Guvernele – nici ele nu pierd nimic.
La final, când tragi linie, cetățenii ies pe minus. Datoriile, toate, știm foarte bine, sunt trecute în contul nostru. Pierderile – la fraieri, acesta e principiul zilelor noastre.
După cum mai știm ceva: veți veni și ne veți zice: domne, noi am vrut, dar nu vedeți că ne pun piedici ăștia cu statul lor paralel!

Și oamenii simt așa, o țeapă… Simt că vine țeapa. Țeapa asta cu salarii mai mari, cu un trai mai bun, cu pensii decente.
Și vom auzi: ”domne, fură multinaționalele, băncile, hipermarketurile”. Păi, dacă fură, de ce nu le faceți plângere? De ce nu sesizați instituțiile statului neparalel, ăsta, al vostru.

Nasol, fraților… vine și iarna, prețurile cresc… minciunile cresc și ele… Parcă vezi că și programul de Revelion o să fie un dezastru…

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea Nației – 20 noiembrie 2017

Acuz în serviciu

Statul paralel pe înțelesul celor paraleli

Jos labele de pe Tudose!

Brânză și circ

Cozi la tomberoane

Dezvoltare web