Șoc și groază

Să vă spun prin ce șoc am trecut azi! Citeam presa… așa, în diagonală, mai mult titlurile, să văd ce m-ar interesa, ce ar merita atenția… Și, la un moment dat, am fost străfulgerat, electrocutat, lovit în moalele capului, cum vreți să ziceți.
Am citit următorul titlu: De ce construcția liniei de mare viteză București-Budapesta este doar un vis și cât ar putea costa un astfel de proiect?

Pe cuvânt, era să cad de pe scaun. De unde a mai apărut asta cu TGV-ul București – Budapesta? Pe bune, am trăit în țara asta 40 de ani, în viața mea n-am auzit de un asemenea proiect. Oricum, e ceva de genul: Hei, știți, planul nostru cu trimiterea unei navete pe Marte… s-ar putea să nu meargă…
Daaa, știm.

De ce te-ai gândi la asta?
La noi se fură șinele de tren, iar media de viteză e de 24 de kilometri pe oră. Iar la trenurile de marfă: 17 kilometri. Ce minte bolnavă o fi zis:
Bă, știți la ce mă gândesc?… Ăă, la ce?
Dar dacă ne facem noi un tren de mare viteză până la Budapesta?
Uau, pe bune?
Citesc deci treaba aia cu 10 miliarde de euro pentru mari proiecte, fond suveran, apoi chestia asta cu Trenul de mare viteză București-Budapesta.
E ceva, se întâmplă ceva. Evident, ceva necurat, ceva ce nu e bine!

Suntem ca ăia care dau de bani și primul lucru pe care-l fac își cumpără o combină agricolă. Dar nu au pământ, nu merg la țară, nimic. Dar voiau ei de mici o combină.
Cum naiba să-ți ocupi mintea și imaginația cu ”Băăă, mă gândesc la un tren de mare viteză, de la București la Budapesta.”
Mare viteză nu va avea nici până la Otopeni, nebunilor!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Pe drum. Cu Mihai și Costel

Starea Nației 7 martie 2018

Amintirile lui Coldea mă chinuiesc…

Lupta PSD cu dicționarul

Se bagă teză la anticorupție

Dezvoltare web