Slugărnicia îngroapă România

Modul în care ne raportăm la instituții este unul cu totul și cu totul greșit. Și mare parte din răul pe care îl trăiește România azi de aici provine.
Țineți minte ce zicea președintele director general al TVR: „vai, cum să spunem ceva rău de PSD, că PSD ne dă bani?” Șeful unei instituții de stat care nu pricepe deloc misiunea publică a instituției pe care o conduce. Nu. Singura raportare este la șefu, că la șefu sunt banii. Iar șefu e de la partid.
Azi s-a întâmplat un alt episod halucinant din istoria haosului instituțional românesc. Directorul Agerpres a anunțat că a fost schimbat din funcție.
Agerpres este agenție de presă de stat, națională. Ei bine, din acest moment începe demența. Omul anunță că a fost schimbat, dar că lui nu i-a comunicat nimeni. De unde știe? De la niște prieteni care au contacte la partid. Wow!
Dar stați, stați, asta e nimic. Directorul cel demis este tulburat, e consternat.
Pentru că e dat astfel jos? Nu, nu neapărat. Ci pentru că el a vorbit cu Dragnea și stabilise cu Dragnea că o să-și dea demisia în decembrie. Așa că acum omul nu înțelege gestul lui Dragnea de a-l da jos.
Totul, totul aici e greșit: adică șeful unei instituții a statului se ploconește și cere aprobare șefului partidului care e la putere.
Și credeți că aici se termină? Nu.
Același director – care se simte nedreptățit, Dumnezule! – declară că i-a dat și un Raport de activitate lui Dragnea. Zice el: ”raport de activitate neoficial”.
Se zice ilegal, boss, nu neoficial, că aia nu e agenția de presă a PSD-ului, ci a statului român. Iar statul, cumetre, oricât de greu ți-ar fi să pricepi, nu este PSD-ul. Dar mă rog, e clar că omul nu înțelege nimic.
Ce voiam să vă spun: E imposibil să progresăm în vreun fel, să avem un stat corect, să fim tratați cu repsect, cu demnitate, cât timp singura monedă care funcționează pe piața românească este obediența. Singurul medicament împotriva acestei boli este educația. Din păcate, medicamentul lipsește momentan din România.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 30 octombrie 2018

Trei. Trei la zero

Ceasul bun

Compania de Drumuri și Plicuri

Bătaie prin intermediari

Țară, țară, vrem scandal!

Se poate și mai rău decât Viorica

Dezvoltare web