Serviciile, miliția și fotbalul

De la o vreme, tot apar mărturii din anii ’90 și 2000 despre aranjamentele din fotbal. Spun jucătorii, spun antrenorii, spun conducătorii de club: da, domnule, se făceau, eh, așa erau vremurile atunci. De parcă vorbim de acum două mii de ani, nu de anii 2000 care sunt acilea, după primul colț al istoriei. Dar, mă, rog, să zicem.
Acum însă a apărut o mărturie care face lumină în multe chestiuni. Cum ar fi nivelul implicării serviciilor în societate. Fiți atenți!

George Maior, director SRI din 2006, îl sună pe Cornel Dinu în 2008. Cu o săptămână înainte de meciul Dinamo – Steaua. Maior îi zice: jucătorii lui Dinamo și conducătorii sunt urmăriți, să nu cumva să „dea” meciul Stelei.
Deci, deci: șeful SRI-ului îl sună pe un conducător de la Dinamo, Dinu nu era antrenor, Țălnar era. Cornel Dinu spune că dinamoviștii nu au luat bani atunci de la Steaua, DAR, DAR, au luat de la CFR. Pentru a-și apăra corect șansele. Adică exact ce a făcut Gigi la Cluj cu U Cluj. Când a făcut Gigi? În etapa următoare. Peste o săptămână, deci. Atunci când s-a născut Cazul Valiza. Gigi a trimis niște băieți cu o valiză de bani la Cluj, acolo unde se juca CFR Cluj – U Cluj, ultima etapă din campionat. Dinu însuși zice că a luat din banii veniți de la CFR pentru Dinamo.
Iar Maior, directorul SRI, l-a avertizat pe Dinu, dar nu l-a avertizat și pe Gigi Becali. Eh, ce zice acum Gigi: „bă, îmi pare rău, credeam că suntem amici, am dat bani ca să scoată socru-su o carte.”

Ă? SRI, Servicii, frumos. Eh, dacă spui, cum facem noi de-atâția ani de ne dau ăștia afară de peste tot, că SRI se ocupă și cu alte chestii decât cele trecute în legea de funcționare, pfuuu, ce-ai domne, suferi de prea multă imaginație, aiurezi, ești conspiraționist. Na, conspiraționism, jucați-o pe asta!

Alo, SRI-ul, generalii sufletului, băieții care țineți țara asta pe loc de treizeci de ani: un comunicat ceva, pe subiect, sau ni s-au terminat glumițele pe anul ăsta? Aoleu…

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat