Scriitorii de proiecte

Puterea de azi ne arată că habar nu are cum funcționează o societate, cum e viața. Acum câteva zile, s-a lansat un proiect de lege Strategia România 2040, sau 20-40, cum îi zice doamna Viorica.
Ce face această lege, ce vrea această strategie până în 2040? Păi, să stabilească direcția în care merge țara, iar toate celelalte guverne până în 2040 să se orienteze după această Strategie. Cum poți să gândești așa ceva? Chiar, noi de ce mai mergem la vot?
Dacă se știe ce urmează, dacă partidele nu se mai prezintă la vot cu programe de guvernare, de ce mai mergem să votăm? Și cum își poate imagina cineva că următoarele guverne vor merge pe direcția asta. Băi, păi e lege! Așa, și?, schimbăm legea. Și gata.
La fel, actuala putere a lansat acum un program de investiții pe 5 ani. Pe bune, credeți că o să stați încă 5 ani la puetere? Dar dacă tot vreți chestii de-astea, de ce nu vorbiți și cu opoziția? Că, na, fiind democrație, poate ajunge și ea la putere. Așa se întâmplă, nu, de obicei?
Eh, nu, frate, lasă că facem NOI un program până în anul 4000, iar voi, dup-aia, cei care veniți la guvernare nu trebuie decât să urmăriți ce-am scris noi acolo. O să fiți simpli funcționari.
Cât de defectuos să înțelegi democrația, cât de greșit să pui problema?
Nu zic, nu ar fi nimic greșit să ai un set de programe pentru 25 de ani, de care să se țină toate guvernările, dar asta înseamnă un consens politic cum nu putem visa că va fi vreodată în timpul vieților noastre.
Și-atunci de ce să faci așa ceva?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației – 16 mai 2018

Comici investiți ai micului ecran

Dumnezeu nu bate cu pragul

Cifrele n-aduc fericirea

Liniște, se ascultă!

Dezvoltare web