Școala se încăpățânează să înceapă

Plângi dacă te uiți pe știrile despre Educație la începutul școlii… Iată așa, scurt de tot, la o primă răsfoire: Directori de școli care cer elevilor analize de sifilis și TBC sau recomandări de la psihiatru.
Evident, evident că toate acestea sunt ilegale. Dar probabil că așa se întâmplă într-o Educație în care regulile se schimbă de pe o zi pe alta… își fac oamenii regulile lor, după cum li se pare lor că ar trebui să fie.
Altă știre: O școală din două nu are autorizație de incendiu.
4 mii de școli nu au apă curentă, iar 2.300 de școli au toaletele în curte.
Sunt parametri care nu se schimbă de la an la an: practic Educația se face cu o infrastructură de țară de lumea a 3-a. Adăugați la asta haosul cu manualele și aveți tabloul complet al celor 30 de ani de ”reforme” în educație.

Și acum absurdul, pentru că el nu poate lipsi: În Dâmboviţa s-a construit o școală cu 1 milion de euro, care nu a fost folosită niciodată. Iar la Galaţi o şcoală de 200.000 de euro e părăsită pentru că nu sunt copii. Asta se întâmplă în mult locuri din țară: proicte de pe vremea Elenei Udrea, sau pur și simplu primari care dacă au auzit că sunt bani pentru școli au făcut școli. Apoi s-au trezit că nu au copii. Auziți, să nu cumva să construiți ceva pentru creiere… că nici de-alea nu aveți.
În Educație merge foarte bine lamentarea asta ”Nu cred că am stat vreodată atât de prost…” Și poți s-o zici în fiecare an, pentru că an de an e mai rău.
Mă gândesc amuzat că dacă o să vină Firea la putere în PSD, e posibil să-i vedem pe cei care i s-au opus lui Dragnea din nou la butoane. Mai pe scurt: Cati Andronescu la Educație. Doamneee, de ce, Doamne?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 10 septembrie 2018

Ne angajăm să angajăm!

Dăncilă, magiunul și limba română

În Florea vârstei

Firea își bagă toți banii la CEX

Tu ești Klaus? Da-mpărate!

Rezistența din minți. Cu nerușinare

Școala se reportează pentru la anul

Dezvoltare web