Sărăcia ucide

Să lăsăm cifrele și să vorbim despre oameni. Despre oameni vii. Mă rog, care au fost vii. Gardi Laszlo, un bărbat din Oradea, în vârstă de 61 de ani, a suferit un accident de mașină anul trecut, în luna iunie. Accident, grav, în urma căruia a rămas infirm. Nu a putut să mai muncească. Pentru că a fost găsit vinovat de producerea accidentului, a fost nevoit să-și plătească spitalizarea. Astfel, și-a vândut lucruri de prin casă. Pentru că nu a putut să mai muncească, fiind infirm, Gardi și-a băgat dosarul de pensie.
Asta se întâmpla pe 16 octombrie 2017. Până pe 1 februarie 2018 decizia de pensionare nu a venit. În acest timp, omul a mai vândut ce avea prin casă. Apoi a fost debranșat de utilități.
În ziua de două februarie, o femeie care îi mai aducea mâncare l-a găsit spânzurat. Așa a murit Gardi Laszlo, de 61 de ani, din Oradea.

Ce vreau să spun e că toate cifrele pe care ni le citesc mereu guvernanții, de prea multe ori, sunt cifre care nu au nici o legătură cu realitatea. Nu schimbă, de cele mai multe ori, viețile celor care au o nevoie disperată. 3 luni și jumătate a aștepat acest om o nenorocită de decizie de pensionare.

Vorbim de sisteme de salarizare, de sisteme care se echilibrează peste un an sau doi, despre sisteme de pensii care vor produce efecte peste nu știu câți ani…
Iar între timp oamenii mor. Chiar în ziua în care Gardi și-a pus ștreangul de gât, chiar atunci, pe două februarie, se dăduse și decizia de pensionare.
La intrarea în țară, ar trebui să scrie așa: România, un stat care-și omoară cetățenii.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Carantina săracilor

Dezvoltare web