Român în urmă

Cum să vă zic: noi, România, ar trebui să fim ca fotbaliștii ăia care, pe la 22, 23 de ani, bă, cam gata, ți-ai dat seama că n-o să fii Messi… N-o să fii Ronaldo, n-o să fii Hagi, că de fapt ești undeva între Mutu și Bourceanu, poate mai aproape de Bourceanu. Adică, să n-o mai lungesc: hai, mă, lasă fițele cu ”Băăă, io sunt România!”

Stai și tu cu echipa, joacă pentru echipă, lipește-te și tu la primele de victorie și de obiectiv pe care le are UE, pe care le are NATO, stai cu băieții. Ține, mă aproape, dă din cap că înțelegi când vorbește antrenorul. Chiar dacă nu înțelegi! În rest, condiție fizică. Să alergăm după banii UE. Ce să-ți zic, mare șmecherie că mai vin nu știu ce firme din State și iau pe aici contracte… Nu tot voi ați luat șpaga și pentru alea?

Prea avem așa o revoltă: străinii joacă nu știu cum, ne fac nu știu ce. Frate, am văzut cum e fără ei. Adică doar cu voi. Și nu e bine. Aa, săriți, că ne-a luat apa minerală dracu și nu ne-a dat nici un ban. Bă, dar măcar ai cerut bani? Sau ai luat atunci o șpagă și acum ți-ai amintit că ești corect?
Aa, la fel, săriți, că vor americanii nu știu ce bogății. Pune niște legi mai bune, ia-le bani, procente, fă ceva. Bă, Românio, îmbătrânești, oricum contracte pe la arabi pe la chinezi nu prinzi, ține aproape de băieții ăștia, zic.
Adică tu vii cu alde Codrin Ștefănescu să-i critici pe nemți, pe americani și Uniunea Europeană? Pe bune?
Oho, da, sunt multe de zis despre ei, despre toate marile puteri, care-și trimit firmele înaintea tancurilor să facă bani exploatând țări sărace, dar nu cu deputatul Mitralieră, nu cu Vâlcov, nu cu Ciordache. Deci, înainte de a ne așeza la masă cu străinii, ar trebui să ne spălăm și noi un pic, măcar să nu mai mirosim a prostie, hoție și ipocrizie.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 4 septembrie 2018

Trucăm cinstit

Ceasul bun

Orice om îi place în Spania

Lovitură de CSAT

Violența noastră cea de toate zilele

Manualul paralel și unic de biologie

Dezvoltare web