Să ducem ţara la REMAT

Ştiu că ştiţi, dar vă spun: Mai mult de jumătate din drumurile României sunt cu durata de viaţă depăşită. Mai mult de jumătate din drumuri sunt cu durata de viaţă depăşită. Anual, există bani doar pentru 40% din reparaţiile care ar trebui făcute. Ce spune asta? Păi, simplu, spune că degradarea se accentuează. N-are cum să fie decât din ce în ce mai prost.
Foarte probabil, la cum îi ştim pe băieţi, în vreo 10 ani vom avea o ţară cu drumuri expirate în totalitate. O să ţi se spună la graniţă: frate, intră în ţară, mergi, dar semnează aici că o faci pe propria răspundere.

Ce vorbeşti, noi vrem dezvoltare, vrem dinamism, vrem biznis… ce biznis vreţi, mă, când în ţara asta, de la trenuri, la TIR-uri şi maşini nimic nu se mişcă, totul e blocat. Nu are rost să vă mai spun câte vieţi ia toată această structură rutieră expirată. Că nu degeaba avem medalia de aur cu briliante şi coroniţă, primul loc în UE la secţiunea victime din accidente auto.

Aşadar, România, UE, 2017: Drumuri pietruite sau de pământ, o treime. Practic, avem mult mai puţine drumuri. Adică ce numesc şi alţii drum în ziua de azi. Noi avem ce numeau romanii drum: defrişezi, pui piatră, hai la luptă.
Vă daţi seama cât de multe sunt expirate în ţara asta?

Chiar, mă întreb, nu e un program Rabla şi pentru ţări? Să dăm şi noi ţara asta la REMAT, ne împrumutăm şi luăm alta. Programul Prima ţară. Mă rog, prima ţară ca lumea.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web