S-a rezolvat, nu se poate

Câteodată citești ceva și îți stă mintea în loc. Știți, am tot vorbit la emisiune despre dublul standard din UE legat de produse de diferite feluri, dar mai ales la produse alimentare.
S-au făcut anchete, s-a demonstrat, s-au adoptat aceste rapoarte în comisiile UE, s-au pus ștampile adică. S-a stabilit deci, fără urmă de îndoială: da, în țările mai sărace din UE se vând produse ale marilor firme care sunt mai proaste decât cele din țările dezvoltate.
Ei bine, să nu vă imaginați că între timp s-a întâmplat ceva. Să nu vă imaginați că s-a luat vreo măsură. E ca și cum unul e oprit în trafic, se stabilește că nu are permis și pleacă mai departe, iar polițiștii fac raport: bă, ăla nu avea permis.
Ok, și?
Mă rog, ceva, ceva se face. Iată, știre: Parlamentul European votează un raport care își propune să elimine diferențele între produsele vândute sub aceeași marcă și în același tip de ambalaj în diferitele țări ale UE.

Deci, pe scurt: îi prinzi pe unii că sunt hoți, pentru că de hoție e vorba, de bani făcuți prin minciună… îi prinzi, da?… și ce faci? Păi, hai să votăm un raport iar prin acest raport să NE PROPUNEM SĂ… Ce să-ți propui, nene? Ideea e să elimini de azi. Nu zic că trebuia de ieri, când ai descoperit hoția.
E halucinant: pui presiune pe hoți să nu mai fie hoți sau cum?
Te rogi de ei? Aa, ok, ziceți-ne, domnilor din UE, că nu aveți nici o putere, că sunteți acolo ca să împingeți niște foi prin fabrică, dar măcar știm o treabă.
Pentru că așa, să tragem semnale de alarmă, să ne învinețim de furie la față, asta facem și noi. Credeam că voi puteți chiar să mișcați ceva.
Eh, nu se poate, nu se poate, ați făcut ce tot ce puteați face, nu? Vă înțelegem.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 19 septembrie 2018

Crin noi înșine

Tăriceanu vs. Trădiceanu

Singur împotriva tutelor

Dragnea ia cu executare și în partid

Ministerul cultelor și incultelor

Ce-am învățat noi azi, dragi copii?

Dezvoltare web