Românul și declarațiile

Da, avem noi ce avem cu formularele, cu declarațiile, cu dosarele pe care am tot fost puși să le facem, să le depunem, să le depunem din nou pentru că lipsește certificatul de deces al unui străbunic mort în primul război mondial.

Formularele, declarațiile, copiile după tot felul de acte înseamnă pentru român timp pierdut, cozi interminabile, învoiri de la serviciu, transpirație, nervi, înjurături, crize…
Acesta e motivul pentru care, când auzim de un formular, o declarație, ne înverzim la față și ne ies flăcări pe nas.

Nu declarația în sine, nu completarea ei, cât tot ce e în jurul acestei declarații.
Evident, de pierdut din toată această revoltă, pare că avem tot noi.
Avem exemplul acum, în fața noastră, cu Declarația 600.

O amânăm, o ardem pe rug, o aruncăm în infern… dar știți care e marea șmecherie: după 90 de zile în care nu plătești contribuția la Sănătate, ești… ooo, da, ești NEASIGURAT.

Deci, foarte simplu: dacă timp de 3 luni – ianuarie, februarie, martie – nu se rezolvă cu declarația asta și nu plătim contribuțiile, adio, suntem neasigurați.
Aa, da, ne rămâne varianta să plătim la Trezorerie, să ne dăm acolo CNP-ul și să plătim… dar cine face asta?… să fim serioși.

Deci, băieții de la guvern, reveniți-vă, rapid, faceți o declarație simplă, legală, fără complicații legate de câștigurile anului trecut și hai, să-i dăm bătaie, că acum vine 1 aprilie și ne-am cam săturat de țepe.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat
Dezvoltare web