Românizăm totul

Ați observat că la noi orice măsură care vine să facă lucrurile mai ușoare transformă totul într-o problemă și mai mare.
Cum e cu aceste contribuții salariale? Înainte, demult, nu era bine și au fost trecute la Ministerul de ffinanțe. Că nu se colectau ca lumea. Acum, am văzut rezultatele. Tot nu se colectează, deci, hai să le trecem la angajat. Desigur, vom constata același faliment. Dar peste zece ani.

Sau alt exemplu: vă amintiți când s-a făcut sistemul cu medici de familie?
Pe ideea: domne, să nu mai meargă oamenii toți la policlini, la spitale, chiar pentru orice. Merge omul mai întâi la medicul de familie. Adică, totul pe această mare idee a descentralizării: cum e polițistul de proximitate, să avem și medicul de proximitate.
Și-am avut o hoție generalizată. Tot felul de combinații prin care se devaliza Casa Asigurărilor de Sănătate, tratamente fictive, pacienți fictivi și totul pe bani mulți. An de an scurgeri de miliarde de lei. De neimaginat în toată istoria României haos mai bine pus la punct.

Acum medicii de familie protestează, pe motiv că sunt îngropați în birocrație. După ce s-au făcut sisteme informatizate, după ce au oamenii carduri, după ce tot ce vreți, medicii de familie stau toată ziua să scrie foi, să completeze nenorociri.
Te întrebi, pe bună drepate: cum s-a ajuns aici?…
Că s-a plecat de la ideea eliminării acestor probleme: birocație, aglomerație, timp pierdut aiurea. Și Tudose ce zice? Domne, au dreptate, să știți, e greu, e nasol!

La noi totul devine nasol. Că avem asta: bă, să luăm modele de la ăia de-afară, să facem și noi cum fac ăia!
Faci, frate, și-n trei luni e tot ca la noi: hârtii, rețele care nu merg, cozi, boală și nebunie.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Cum s-a isterizat PSD-ul?

Avem bani să aruncăm pe fereastră

România are mari zăcăminte de întuneric

La musafirul ierbii

După mine, potolul!

Dezvoltare web