Românii au armament!

Frați români, relaxați-vă, totul e bine, România viitorului merge mai departe nestingherită: am dat bani pe arme din nou, e ok.

S-a semnat contractul de achiziționare a 227 de transportoare blindate Piranha 5, de la o companie americană. Scor? 900 de milioane de euro.

Bă, ce-mi place, cum nimeni nu vorbește despre chestiuni de-astea…
Asta nu scandalizează pe nimeni. Serios, ați văzut vreo discuție serioasă pe undeva, zilele astea, despre acest subiect? Nici voi, ă?
Undeva, în niște birouri, în niște CSAT-uri, se hotărăște să se dea aproae 1 miliarde de dolari și gata, se face. Cum naiba contractele astea se încheie atât de ușor, atât de repede, și totul merge ca uns? Cum? Și un primar de comună e chemat la DNA dacă dă niște mii de lei pe trei bănci pe care le pune în fața căminului cultural?
Dacă vrei să faci un pod undeva, aaa, stai, că e o familie de jderi, nu putem, le stricăm viața, e gestantă jderița, nu se poate, gata, amânăm construcția cu 300 de ani. Dar așa, un miliard de euro pe arme. Se face, unde semnăm?

Mă întreb așa, ca prostul, bineînțeles, pentru că nu sunt expert în militărie și strategie și geopolitică și apărare, cum sunt alții, dar totuși mă întreb: de ce 227 de blindate? Adică de ce nu 228?… Adică, pare că undeva s-a stabilit suma, și apoi s-a aflat cât vine asta în blindate, nu?
Na, întrebări prostești bineînțeles, nu sunt specialist, mai bine mă duc să muncesc, ca să aibă statul de unde să-mi ia taxe, că la anul vin tancurile și nu avem cu ce să le plătim.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Ne punem toate speranțele în Viorica

Tudorel, dat dispărut

Alternanțe la opoziție în PNL

Nimeni premier

Tudose plimbă cursul

Doamnă, vino, doamnă!

Dezvoltare web