România paralelă

Nu știu dacă ați observat, politica e și un mare joc al simplificărilor. Poate de-aia și pare un joc atât de tâmpit în multe aspecte.
Bă, a făcut Jandarmeria abuz. Daaaa, zic unii. Barbarie, cruzime. Nuuuu, zic ceilalți. 100% legal. Unii spun: stat criminal. Alții: statul a acționat curat ca lacrima, a fost un miting fără autorizație!
Adică, uite, mie mi se pare cumva bezna creierului și-a bunului simț să susții: tot ce-a făcut Jandarmeria pe 10 august a fost legal, perfect, brici!
Adică, bă, poți să vii cu nuanțe: domne, nu neg e posibil ca unii să fi făcut un abuz.
Unul, mă, poate unul a făcut un abuz. Ce naiba, sunt atâtea înregistrări de atunci.
Ei bine, nu! 100 legal, susținem Jandarmeria. Stai, nene, că nu e de susținut Jandameria aici.
E, asta e problema. Politicienii, mai ales ăștia rudimentari de la noi, au nevoie de maxime simplificări. De ce? Ca să poată construi tabere. Ca să poată diviza societatea, ca să-și construiască fiecare propria galerie.
Că dacă tu, PNL, zici: domne, sunt procurori la DNA care au făcut abuzuri, iar asta nu e normal, asta trebuie anchetat… Susținem DNA, dar nu abuzurile UNOR procurori. Aaa, gata, ai stricat jocul!
La fel aici: domne, Jandarmeria a acționat legal, dar UNII jandarmi se pare că… așa și pe dincolo. Ei bine, acest gen de discurs le strică total jocul.
Ei au nevoie să polarizeze electoratul. Să se știe clar: bă, ăia sunt cu Jandarmii, ăia nu. Ăia sunt cu anticorupția, ăilalți nu.
Mă, dar lumea nu e în alb și negru, e mai mult gri acolo? Marș, mă, de aici cu nuanțele astea, ești prost? N-avem timp de nuanțe, nu vezi că e lupta pe viață și pe moarte!
Da, o fi, dar e o luptă a nimănui asta pe care o duceți voi. Stat paralel, nu știu… Dar o Românie paralelă, aia în care voi credeți că vă luptați, oo, da, aia sigur există. Și, din păcate, prea mulți cetățeni, prea mulți alegători merg acolo cu voi, pe tărâmul prostiei absolute.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Relaţii CExuale

Starea Nației 25 septembrie 2018

Interviu Ceasul Bun

Ceasul bun

O sută de lei și de restu’ școli

Cum ne mai ascultăm între noi

Nea Livache și Nea… veniții

România, născută prematur

Starea Nație 24 septembrie 2018

Dezvoltare web