România își face datoria. Mare

Ceaușescu o luase pe drumul ăsta, cu plătitul datoriilor. Să fie pe zero cu toți. Mă rog, primii care au ajuns pe zero au fost cetățenii țării. A plătit ca nebunul datorii, dar la final avea o țară înfometată, plină de ură și fără nici o speranță. De aici i s-a tras.
Evident, sunt mulți alarmiști: băăă, ne împrumutăm, plătesc copiii copiilor noștri, distrugeți viitorul și tot așa, cunoașteți. În sine, nu e nimic rău să te împrumuți. Sigur, ideea e să nu o faci ca nebunul. Dar esenția este PENTRU CE te împrumuți.

Din 2007 până azi România a împrumutat 54 de miliarde de euro. Vorbim deci de o perioadă de 11 ani. Împrumut, da, deci bani care trebuie dați înapoi.
Evident, ca într-o casă, te uiți și tu în jur: unde sunt, mă, 54 de miliarde de euro?
Unde-s banii? În ce i-ați băgat?
Nu ai străzi, autostrăzi, nu ai spitale, școli decente, nu ai nimic. Curând cedează și căile ferate, o să vedeți, că acolo e jale. Dă-l naibii de CFR, ne deplasăm așa, pe câmp, pe bune, o luăm de-a dreptul prin păduri, exact ca în filmele alea postapocaliptice. O să vedeți hoarde de oameni… Unde mergeți, oamenilor? La o nuntă. Aveți și puști, că prin pădurea asta e plin de mistreți?
Avem o țară veche, o construcție care stă să cadă, că de-aia facem pe noi la fiecare cutremur, avem infrastructură… adică n-avem, în schimb, iată, în 11 ani am împrumutat 54 de miliarde de euro. Deci, dacă e s-o zicem pe aia bună, avem datorii și cam atât. Ce vorbești, ne apărăm sărăcia și nevoile și neamul, că vin străinii… Să ne ia datoriile sau ce să ne ia? O să ajungem să ne treacă ăștia pe caiet, la cât de proști suntem!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

La Mulțan!

Cu patru ore înainte!

Cutremurul, în direct pe Facebook

Dezvoltare web