România debranșată de la viitor

Știți cum mi se par mie temele de discuție din ultimii ani? Ca un fel de pătură de-asta sub care România adevărată se degradează, rămâne proastă și nedezvoltată. Decuplată de la orice viitor cât de cât ok.
Și, parcă pentru a confirma acest pesimism, din când în când apar cifre, statistici care vorbesc despre România altfel decât în sloganuri și aiureli. Spre exemplu, am citit azi o statistică a Institutului Național de Statistică. Zice așa: doi din trei români care trăiesc îm nediul rural nu au apă curentă.
Lasă apa caldă… apă curentă, tati. Nu, nu apă cu niște curent prin ea, doamna Viorica, ci apă de la reațeaua publică de apă. N-ajunge apa la ei.
Vă interesează și faza cu toaletele?… Nu de alta, dar ne putem imagina foarte ușor ce viață frumoasă e în acele locuri în care nu ai apă curentă și nici veceu în casă.
Păi, simplu, în meciul rural, 55% dintre români au veceul în fundul curții. Și e bine că e acolo, pentru că, dacă ai apă, nu l-ai vrea aproape de casă.
Aa, bine, să nu vă imaginați că sistemul public de apă ajunge peste tot, dar nu au oamenii bani sau mai știu eu ce, nu au primăriile bani… E un amestec cu de toate: oameni săraci, comunități sărace și conducători bătuți în cap. Nu există niciun plan, nimic. Mergem așa, din inerție, cu țara.
Dacă ar apărea acu nea Nicu cred că n-ar suporta, ar pleca din România. Pe bune, să vadă atât dezmăț și-atâta prostie în construcții, pleca dictatorul sângeros la muncă în Anglia. O lua pe Lenuța: „Hai, fă, că ăștia e înapoiați. Și au și datorii multe, exact cum nu-mi place mie!”

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 1 octombrie 2018

Tudorel, ministrul comediei

Antrenorul vedetelor

Dragnea, cu ultimele puteri

Să jucăm hora uimirii

România, educată cu sabia

Dezvoltare web