România achitată

Vă povesteam zilele trecute despre o grupare de traficanți de copii din Țăndărei ai cărei membri, douăzeci și șase de bucăți, au fost achitați. Trafic de minori, splălare de bani și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor – mmm, mizilicuri.
Mizilicuri pentru care complicii lor din Anglia au primit între timp zeci de ani de pușcărie acolo.
A apărut însă acum și motivarea dată de Tribunalul Harghita.
Nu mai vorbim despre achitarea în sine, pentru că, na, oameni de rând fiind, neșcoliți în drept, o vedem scandaloasă. Dar poate așa suntem noi, mai sensibili când auzim de trafic de copii și spălare de bani. Cine știe, poate între timp aceste fapte nu mai sunt cine știe ce. E o modă și cu infrațiunile astea. La noi se poartă traficul de copii.
Dar, dar… ce se mai spune în motivare? Că această grupare avea protecția polițiștilor. Eh, ca să vezi. Cine ar fi crezut? Ce surpriză, ce întorsătură, ca în filmele americane! „Este de remarcat şi faptul că inculpatul Radu Constantin avea relaţii strânse şi cu lucrători de poliţie din Ţăndărei, cu care se întâlnea aproape zilnic şi cu care avea dese convorbiri telefonice”, se spune acolo.
Iar la graniță, băieții ăștia, când treceau un microbuz plin de copii, dădeau cică vreo 400 de euro. Așa, de obraz fin, nu că ar fi încălcat ceva.
Să trăiască toată lumea, știți cum se zice.
Aa, un amănunt, ca să știm despre ce vorbim: Între 2002 – 2008, traficanții din Țăndărei au scos din ţară, prin Punctele de Trecere a Frontierei Turnu şi Nădlac, 181 de copii.
Acum sunt liberi acești oameni, au fost achitați în primă instanță, după nouă ani de tergiversări. Nu-i așa că asta e țara în care vreți să vă creșteți copiii?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web