Rezoluție sau lovitură de stat

Bineînțeles că avem o relație ciudată spre bolnavă cu Bruxelles-ul. Și nu ezit să spun că da, Bruxelles-ul a greșit mult în privința anticorupției din România, acceptând cu jumătate de gură să vorbeească despre protocoale și despre puterea disporporționată a Serviciilor.
Pe de altă parte, nimic mai stupid decât atitudinea lui Dragnea și Tăriceanu, care zi de zi, au aceeași atitudine: „aa, e politică ce face UE cu noi, au politizat.”
Da, băieți, da, pe justiție, pe Schengen, pe ce vreți, politizează, pentru că UE este înainte de toate un proiect politic. Nu e un proiect de matematică, să stea toată ziua să calculeze nu știu ce progrese spuneți voi că faceți.
E un proiect pur politic care se revendică din niște valori, iar acele valori trebuie să fie comune. Adică, mai pe înțelesul Vioricăi, pe înțelesul lui Livache: nu poți să le zici: da, bă, da, facem ca voi, iar apoi vii la București și îl pui Ciordache să facă legile justiției după cum vrei tu.
Exact în sensul ăsta e un proiect politic: „bă, faceți ca noi dacă vreți să fiți aici, cu noi.” Punct. Despre asta e vorba.
Ce vrei să ne zici tu Livache, sau tu, domnule Tăriceanu, că suntem nedreptățiți?
Poate voi. Noi, cetățenii suntem nedreptățiți de voi de 30 de ani, ar fi culmea acum să vă luăm apărarea în fața UE.
Și nu, n-o dați pe aia cu ”e vorba de noi toți”, pentru că nu e așa: pe justiție e vorba de voi. Da, repet, o un abuz că UE nu e vehementă în privința protocoalelor și a Serviciilor… ce să… dați-i în judecată. Păi, ce să vă zic altceva. Aa, nea Livache, trimite, bre, ANAF-ul peste ei!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 13 noiembrie 2018

Ședință foto de partid

Ceasul bun

Domnul Hanni stătea la pândă

Rezoluție și lipsă de reformă

Avem un stat înnebunit după bani

Sectorul 1, Micul Paris

Promo

Dezvoltare web