Retrocedăm viitorul

Cred că despăgubirile, compensările, retrocedările își au rolul lor. De multe ori simbolic. Ce poate fi mai absurd decât să vrei să întorci timpul înapoi?
Sau ce poate fi mai nedrept ca noi, aceste generații, să plătim din banii noștri răul comis de cei care le-au făcut viața un chin inclusiv bunicilor și părinților noștri?
Nici o retrocedare nu s-a plătit din Banii lui Gheorghe Gheorghiu Dej, ci din banii pe care i-am dat noi la stat, în acești ani.

Citesc cu uimire cum Casa Regală vrea compensații bănești pentru că are niște păduri într-o zonă protejată, pădure pe care, deci, nu o poate exploata. ”Dă-mi, frate, bani, că eu aș vrea să tai pădurile alea, să vând lemnul, să fac bănuți.”
Pe bune? Casa Regală?
După cum vedem, din trecut putem retroceda numai bunurile, numai lucrurile, numai obiectele. Dar au fost mulți care tot ce-au avut a fost propria viață.
Cu ei ce facem? Aa, pentru asta nu există despăgubiri. Iar dacă te judeci, te judeci de pomană probabil.

Cât scandal, câtă propagandă mizerabilă se face de ani buni împotriva asistaților sau a pensionarilor, dar nu văd atâta revoltă împotriva celor care iau… nu bani, mega-bani de la buget pentu că retrocedări, pentru drepturi de acum 100 de ani.
Vă repet, sunt banii noștri aceștia pe care îi plătim. Banii mei și ai tăi, nu sunt banii lui Stalin sau ai Armatei Roșii.
Adevărul e că-i mișto să fii așa, un asistat pe bani grei, decât unul care, cum spuneam, atârnă la 100 și ceva de lei pe lună.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web