Recolta de stadioane

Mă gândeam la treaba asta cu stadioanele pentru Euro 20-20. Știți, se construiește Ghencea, se construiește Giuleștiul. Eh, marea șmecherie ar fi să se construiască. Chiar să se întâmple cum ar veni. În acest moment, când vorbim, Giuleștiul nu e nici demolat. Pare doar așa, scuturat de un 7,3 pe scara Richter și cam atât.
L-am văzut pe Gică Popescu, se plimba printre ruine ca Ceaușescu în ‘77.
Dar foarte, forte optimist. Ori a băut după Viorica pe-acolo, pe la guvern, ceea ce nu-i dorim Baciului nostru fost căpitan la Barcelona, ori chiar se va întâmpla să avem stadioane făcute într-un an și ceva.

Dar asta zic: băi, abia acest lucru va arăta cât de nenorocite au fost guvernările acestei țări. Deci se poate construi într-un an și ceva un stadion?
Dar până acum totul a durat cu zecile de ani?… Atunci pușcărie, nenică.
Sigur, glumesc cu pușcăria, m-am jucat puțin de-a Vadim, că am văzut că se practică în societate. Chiar de către politicieni tineri. Nu faceți asta, nu e bine!

Normal ar fi ca aceste stadioane să nu se facă. Adică ar fi în logica României din ultimii treizeci de ani: bă, ne-am făcut de baftă încă o dată! Da, bineînțeles. Ce voiați altceva? Ar fi banal, ar fi o știre de ultima pagină în ziare, dacă ar intra: „nu s-au făcut stadioanele promise de guvernarea pesedistă, suntem de râsul lumii!” Aa, ok.
Dar dacă stadioanele chiar se fac, abia atunci e foarte nasol pentru guvernarea asta: aa, deci se poate, da? Hai, marș a treabă, în trei luni vrem autostrada Constanța – Satu Mare.
Aa, chiar, am uitat să vă zic: cei din Qatar, gazdele Mondialului din 20-22, s-au apucat de stadioane acum vreo 8 ani. Mă rog, dacă zicem stadioane la ce facem noi, trebuie să spunem că în Qatar tocmai se construiesc niște nave spațiale.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 20 martie 2019

Vax populi: Vă preocupă igiena orală?

Cafeneaua Nației cu Andrei Caramitru

Filosofia lui Carmen despre pulan

Dezvoltare web