Răul făcut cu legea în mână

Îl mai știți pe băiatul ăla, colonelul securist, care spunea el povești, care făcea dezvăluiri?… Dragomir, domne, au pus-o băieții din Parlament și de-o comisie.
Că audieri cu Băsescu, cu Udrea cică, săptămâna asta, îi cheamă la comisie.

Dar s-a trecut prea repede peste singurul mare adevăr pe care l-a zis acest Dragmoir, un adevăr care nu doar că este incredibil de nociv și de toxic pentru țară, dar, mare atenție, este ceva legal. Să explic, că vorbesc și eu deja ca securiștii.

Afacerile SRI. Mai exact… firmele prin care SRI face bani. Repet, este vorba de ceva legal. Abia asta e halucinant. Un lucru pe care îl știm cu toții: un serviciu secret are voie să facă afaceri, adică să acceseze contracte cu statul, spre exemplu.
Știm care sut acele firme? Nu, nu știm. A dat acest băiat, Dragomir, o listă, dar nu ai nici o probă că ele sunt ale SRI.

Însă, repet, aici e problema: e vorba de princiu, nu de firme în sine. Cum naiba vorbim, mă, de piață lieră, dacă SRI are voie să facă afaceri?
Cum naiba nu spune nimic Uniunea Europeană în legătură cu asta? Cum poate să fie o practică acceptată la nivel european ca un serviciu de informații să activeze cu firme comerciale pe o piață așa zis liberă?

Dar, cum ziceam, se pare că asta interesează mai puțin. Important este circul pe care-l poate produce o comisie de anchetă și nu înțelegerea mecanismelor prin care acționează răul în societatea noastră.
Pentru că, iată, răul, de multe ori, funcționează legal. Aici e tâmpenia. E perfect legal. De-aia e important dacă SRI ascultă aiurea telefoane. Că folosește informațiile obținute ca să facă afaceri. Legale, sigur, legale.

A, întrebare: până la ilegalități, nu ați vrea să ne ocupăm puțin și de răul care se face cu legea în mână? Întreb, nu dau cu Baltagul…

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației – 16 octombrie 2017

Războiul de pe terenul de golf

Din tenebrele PSD, direct la Bruxelles

Analistul pământului

Minciuna dulăului

PSD, aceeași mizerie

Dezvoltare web