Răspunsul, prieteni, e vânare de bani

Dezbaterile pe buget dau naștere unor imagini pe care nu le-am fi crezut posibile. Ce poate fi mai haios decât să-i vezi pe soții primari Firea și Pandele stropșindu-se la guvernul Tudose. Da, tată, hai în stradă, haideți la proteste!

Ei luptă pentru faptul că, în vreme ce bugetele de la Sănătate și Educație cresc infim, se majorează enorm bugetele serviciilor secrete.
Haha, glumesc. Nu. Normal că nu. N-au nimic cu bugetele serviciilor. Și sper că nici voi nu aveți, da? Că nu vreți să vă apară un dosar, ceva…

Glumesc, desigur, nu se poate întâmpla în România așa ceva. Se plâng primarii că le vine mai puțin cașcaval de bugetul de stat. Și ei au proiecte doar, ce naiba, nu ne jucăm, rămân fără bani de proiecte. Eh, stați liniștiți, asta nu interesează pe nimeni. Pare că mulți nici nu mai au speranța că vine anul următor.

Am ajuns să trăim într-o apocalipsă de zi cu zi. Justiția, hoția, proteste de stradă, pare că se închide taraba și dăm ultima distracție, aia la care spargem și boxele și chitările…
Am putea să dom și foc. Oricum nu mai înțelegem nimic.
Ni se spune că peste tot sunt acoperiți, că alegerile au fost toate furate, că legile se fac de niște hoți, că economia se va duce în cap peste câteva luni, salariile vor scădea de fapt, euro va exploda, chestii de-astea…, asta ni se spune, nu?

Și uite cel mai clar semn al apocalipsei: baronii supărați pe guvernul PSD, vor să iasă în stradă. Abia acum te cutremuri. Clar, e un semn. Asta nu s-a mai întâmplat. E ceva, s-au aliniat astrele, să vezi că apocalipsa e aici, după colț, dar noi nu o vedem.
Știam noi că de la bani pleacă totul, inclusiv apocalipsa.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea Nației – 7 decembrie 2017

Violența noastră cea de toate zilele

Om versus mașină de lux

Majoritate, minoritate și mult penibil

Mahalaua Deputaților

Dezvoltare web