Puțini, dar proști

Prost mai stăm. La toate în general, dar nu mă așteptam și la asta. Așadar: procentul populației cu studii superioare (din totalul populației cu vârsta între 15 și 64 de ani) în statele membre UE, 2018 arată cam așa:
Irlanda 40,3%, Marea Britanie 39,2%, Cipru 38,9%, Finlanda 37%, Suedia 36,9%, Bulgaria 24,9%, Ungaria, 21,4%, România? 15,5%.

Mhm? Sigur e o greșeală undeva, nu? Repet: din populația cu vârstă între 15 și 64 de ani, România nu că stă prost, stă incredibil de prost: doar 15,5% dintre Români au studii superioare. Și să ne mai amintim ceva: să nu uităm de fabricile de diplome. Ohooo, da, universitățile particulare care au scos absolvenți ca mașinile aleaa care le aruncă mingi jucătorilor de tenis, la antrenamente.

An de an, an de an auzim asta: Educația, proritate zero, minus unu, minus doi… După care îi vedem la Educație pe Liviu Genunche Pop, pe Abramburica și așa mai departe…
Iar când tragi linie, iată unde ești: prostul clasei! Suntem inculții Europei… Aa, da, altfel ne batem cu cărămida în piept: patriotism, băăăă! Proști patrioți, ăștia suntem! Scuze, am zis că ne lovim cu cărămida? Nu, cu chirpiciul.
N-avem noi cărămizi, ce naiba. Pentru cărămizi e nevoie de oameni cu cap. Chirpici, tăticu, ăsta e de noi. Noi, patrioțiiiiii!

Bine, acuma, serios, nici nu ne putem arăta foarte mirați! Aoleu, 15% români cu studii superioare! Eh, ce să-ți zic, dar câți să fie? La câți medici au plecat, la câți ingineri și-au luat lumea-n cap și tot așa… Apoi, la ce politici au fost duse în Educație, de ce naiba ar sta lucruile altfel? La 15% zic că stăm chiar bine.
România educată, uitați, asta e! Și va arăta mai rău. Pentru că urmările dezastrului din Educație nu s-au arătat încă toate.
Ce surprize ne așteaptă, patrioților, să vedeți!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Șuții noștri aur poartă

Iohăniță contraatacă

Starea Nației 11 martie 2019

Dezvoltare web