Protocoale râd în soare argintii

A apărut un nou protocol: între ANAF și SRI și Parchetul General, ceva de genul acesta. Ceea ce știm sigur este următorul lucru: ANAF-ul era plin de ofițeri SRI, iar liderii sindicali spun că acești ofițeri SRI conduceau de fapt ANAF-ul.
Nu intrăm aici în comentarii, pentru că nu cunoaștem amănunte, dar sunt niște observații de făcut. Ani întregi am tot văzut cum ANAF-ul nu s-a atins și nu se atinge nici acum de ceea ce înseamnă marii contribuabili, de marele biznis – ANAF-ul e o instituție care chinuie economia românească, biznisul mic și mijlociu, pe afaceriștii care nu sunt atât de mari astfel încât să-și permită datorii de milioane sau zeci de milioane.
România are rata de colectare cea mai mică din țările membre UE. Adică, dă-o naiba, ați colaborat cu toții și tot atât de prost stăm?
Atunci, ne întrebăm, ce-ar trebui să se întâmple pentru a ase schimba ceva?
Să chemăm să se implice și NATO la ANAF, nu? KGB-ul, de ce am avea nevoie?

Ne-am tot întrebat în anii din urmă: firmele care exploatează lemnul… oare ce naiba fac ele de dispar atâtea și atâtea păduri? Și ăsta e doar un exemplu.
Întrebarea cea mare, aia de zece puncte, cred că e următoarea: în țara asta chiar nu se poate întâmpla nimic, chiar nici o instituție nu poate funcționa fără SRI?
E nevoie de un protocol între SRI și toate instituțiile statului? Nu, nu găsim nimic în legile țării. Dar găsim asta în alt fel de acte ale statului, mai toate făcute în CSAT și toate trecute la secret.

Mă întreb: toate aceste instituții ale statului, de la Parchete, la ANAF și Înalta Curte și DNA au funcționat în ultimii 10 ani având în curte niște băieți de la SRI care spuneau: tu faci aia, tu faci ailaltă, tu te duci colo, tu dincolo, hai, la treabă? Că așa pare.
Vă spun, până nu scoatem serviciile astea de peste tot, n-avem cum să ne facem o țară.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat