Proști, dar aglomerați

O știți pe-aia cu proștii grămadă? Eh, noi suntem proști d-ăia aglomerați. Vă explic: 65% dintre tinerii din România locuiesc în gospodării supraaglomerate. Media Uniunii Europene este de doar 26%. Asta spune Oficiul European de Statistică.
La noi nu doar că în multe, enorm de multe gospodării se stă claie peste grămadă, dar 80% din țara asta e construită într-o epocă în care nu existau cine știe ce standarde de locuit: apartamente mici, foarte mici, înghesuială ca la nebuni, nu mai zic de paragina care cuprinde țara de peste tot.
La asta adăugăm tot ceea ce știm noi despre locuire: un imens mediu rural fără baie în casă, mii de sate fără canalizare, cât despre apă caldă, să fim serioși, e lux în mult zone din țara asta. Și în multe orașe, nu vorbim aici de sate, bineînțeles.

Evident, e ultima problemă pe care o are azi România – până la urmă, noi stăm înghesuiți peste tot: în trafic, în autobuze, în trenuri, facem cozi ca nebunii la tot felul de magazine, ne îmbulzim la Catedrala Cheltuirii, de zici că mâine la zece vine Judecata de Apoi și nu ne-a trecut Daniel pe listă.
Dar sunt mulți astfel de indici, cum e acesta cu supraaglomerarea care arată înapoierea noastră.

Când o auzi pe Dăncilă că noi, europenii… Da, frate, noi, europenii, dar hai, să nu ne dăm atât de șmecheri și să ne batem cu „Noi suntem români” în piept. Hai să ne facem și noi canalizare, hai să construim niște metrouri, niște străzi, niște case fără bulină și tot așa… Că degeaba suntem foarte mândri de noi, dacă în fundal se vede un munte de rahat.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 12 decembrie 2018

Vax populi: Avem nevoie de o revoluție?

România, te urăsc!

Dezvoltare web