Propagandiștii urii

La un moment dat, nu știu, cred că e destul de aproape momentul, voi veni aici și voi zice: oameni buni, dragi compatrioți, eu, gata, eu nu mai înțeleg nimic. Am văzut azi la un post tv care ani de zile a promovat ura socială – și nu e singurul – o știre care suna astfel: „Mituri demontate: Cheltuie România mult cu protecția socială? Eurostat are răspunsurile”.
V-am tot zis de Eurostat, este Institutul de statistică al UE. Ei bine, despre ce mit era vorba: Cheltuielile pentru protecţia socială au reprezentat în Uniunea Europeană 28,2% din PIB în anul 2016, România fiind pe ultimul loc în UE la acest indicator, cu doar 14,6% din PIB.

Altfel zis: România alocă cel mai puțin din PIB pentru protecție socială din toată Uniunea Europeană. Jumătate din media UE.
Care era mitul și care e el în continuare? Simplu, îl știm: țara asta o duce prost pentru că avem milioane de asistați social. Și se duc toți banii pe ei.
Nu, nu se duc toți banii, ci foarte puțini bani, am tot explicat asta.
Apoi, toți propagandiștii urii se folosesc odată de propria lor neștiință, de propriul lor venin, dar și de neștiința celorlalți.
Spre exemplu: numim asistat și o femeie însărcinată și pe unul care trăiește pe venit minim garantat. Eh, când îi auzim pe arhanghelii prostiei urlând: la muncă, asistaților!, oare se referă la femeile gravide?… Se referă la copiii care iau alocații?
Se referă la pensionari? Se referă la persoanele cu dizabilități?
Să-i trimitem la muncă?

Din păcate, foarte mulți oameni cad în capcana acestor impostori plătiți să instige la ură: sunt oameni care muncesc și care nu câștigă îndeajuns, oameni care ajung să-i creadă pe impostori: uite, bă, eu muncesc și nu am, iar ăștia stau acasă pe bani. Nimic mai greșit, sunt prostiile unora care trăiesc din chestia asta: să ne facă să ne urâm unii pe alții.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web