Președinte turnător

Frate, cauți de-ți vine rău și abia dacă găsești două rânduri prin presă despre tovarășul colaborator Petrov. Câtă presă avea omul ăsta în anii trecuți, câți… cum le spunea, mă? … aa, da, „intelectuali” ne spuneau că domnul președinte Băsescu ne călăuzește cum nimeni nu ne-a mai călăuzit! Vi-i amintiți?

Unde sunt ei acum? În ce sens acești oameni își asumă că au girat un dezastru de la un capăt la altul? Ooo, da, știu, nu avem voie să vorbim despre Băsescu, pentru că el a trecut, nu, dă-l naiba, ce tot o mai ținem cu el… da, da, știu poezia.
Să vă citesc din notele informative! Iată cum își turna un coleg: „nu este dispus să se căsătorească decât foarte târziu și cu o fată care să aibe o situație materială bună. În vara anului 1973 și a anului 1974 a avut relații cu femei de cetățenie cehă, dar nu știu dacă în momentul de față întreține aceste relații. Petrov.”

Al dumneavoastră drag colaborator: Petrov. Despre un alt coleg spune că e „avar după bani”. Păi, nu toți sunt după putere și după Elene, nea Traiane, nu?
Fiți atenți, citez: „Din discuțiile purtate cu verișoara lui, Victoria – de profesie învățătoare, am înțeles că Dimitriu Cornel ar fi dispus în cazul în care ar reuși să cunoască în străinătate o fată cu avere, să rămână acolo. Cu verișoara lui Dimitriu am avut ocazia să discut aceste probleme, deoarece am fost la un moment dat prieteni.” Băse, nebunule, erai cu Victoria la alea-alea și tu căutai turnătorii?… parcă te aud: Vorbește-mi urât, Victoria, vorbește-mi urât… mai ales despre văru-tu!

Mi se pare și păguboasă și deranjantă atitudinea asta: dar gata, dragă, ce să mai vorbim de Băsescu acuma? Și ce, eh, cu toții știam că e turnător!… Băi, nu. Din ce îmi amintesc eu, mulți, foarte mulți care-l pupați în fund spuneați că e un om extraordinar, un pur și un luptător pentru statul de drept! Nu v-ar fi rușine!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 5 iunie 2019

Ne predăm!

Dragoș Stanca, la Cafeneaua Nației

Dezvoltare web