Povestea turismului în cifre

Noi chiar am uitat-o de tot pe aia cu ”Vai, ce țară frumoasă avem! Doamne, o raritate, o nebunie, nu e țară mai frumoasă pe pământ, am putea să trăim ca regii din turism.”
Nici pe departe, desigur, dar na, e clar că s-ar putea face turism mult, mult mai bine. Numai că turismul nu ține doar de turism, ca să zic așa.
Uite, să vă spun niște cifre care sunt urâțele: în ianuarie, românii au cheltuit 254 de milioane de euro pe deplasări în străinătate.
Vi se pare mult, puțin? Nu știu nici eu.
Cert este că cifra e cu 29% mai mare decât în luna ianuarie a anului 2017.
Deci e ceva. În schimb, ”intrările” au fost de 172 de milioane de euro, cu un milion mai puțin decât în ianuarie anul trecut. Deci în ianuarie, când e totuși zăpadă, mai merge o pârtie ceva, mai…
Eh, hai să nu ne facem iluzii. Când o să avem aeroporturi aproape de stațiunile de la munte, atunci da. Aa, și când vom avea și mai multe pârtii. Să nu ne facem vânt cu coada: austriecii au doar pe un deal câte pârtii avem noi în toată țara. Italienii la fel. La naiba, au bulgarii mult mai multe pârtii decât noi.
Mă rog, partea nasoală acolo e că te costă ceva mai puțin. Deci nu poți să te lauzi la prieteni cât ”ai spart” într-un weekend la Predeal!

Știm toată povestea: nu avem drumuri, nu avem mai nimic. Dar când povestea o vezi așa, pusă în cifre, cifre care merg în jos, devine poveste de groază. Pentru că oricine se întreabă: de ce nu vin, frate, mai mulți turiștii decât anul trecut? Nu cumva ăsta e semnul cel mai clar că nu ne dezvoltăm deloc în zona asta? Ăăă, ba da!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Democrația a rămas pe drumuri

Starea Nației 20 martie 2018

Ceasul bun

Protest de inteligență

Carnagiu în Educație

Pe o listă falsă

Portar la boși

Dezvoltare web