Poveste din România

Te uiți la bătăile astea între clanuri… Mă rog, așa zic la știri: ”bătăi între clanuri”. Mulți bărbați, de-o parte și de alta, unii cu bâte, alții cu săbii, iar pe margine mulți oameni cu telefoane filmând confruntarea.
Tot pe margine sunt femei care țipă, unele se implică și ele, iar mai în spate puțin sunt copiii. Da, copiii din cartier, copiii de pe stradă, copiii celor care vor să-și dea cu bâtele în cap și să-și scoată mațele cu săbiile.

Spectacolul e de un ridicol și de o cruzime absolute: ziua, în amiaza mare, filmat de zeci de telefoane. Unul de-ăla cu sabia în mână chiar ar băga-o în cel din fața lui?
Oameni cărora le atârnă burțile, în trening cu săbii ninja. Niște animale de 150 de kile cu ”sabie ninja” Chiar ninja, sunteți siguri? Nu cumva săbii tip ninja, cum sunt băuturile alea care îi omoară pe săteni: băutură tip vodcă… neștiind nimeni din ce e făcută de fapt?

Mai nou, la aceste evenimente participă, după cum ați văzut, și polițiștii.
În acest moment, odată cu participarea poliției, pare că avem de-a face cu o sărbătoare în toată regula. E ca la un festival de muzică.
Pe margine ar trebui să fie corturi în care se vând sucuri, apă și bere. Și să existe și toalete. Păi, da, că cine știe cât durează bătălia.
E bine că poliția e de față, ca să nu vină careva să-i bată pe bătăuși, ca să nu se vorbească urât în public, ca să nu se spargă semințe și să arunce unii cojile pe jos.

Nu înțeleg de ce de față nu sunt și primarul, consilierii locali, precum și alte oficialități invitate din alte orașe sau de la guvern. Să vină și ministrul Apărării, să vadă și el cum se mișcă băieții cu săbiile, că poate nu mai e nevoie să cheltuim bani pe arme sofisticate.
Aaa, să nu uit: am observat că ambele tabere de bătăuși sunt în legitimă apărare.
La fel și polițiștii, bineînțeles. Vai de noi…

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Un binom numit Băsescu

A venit și Iohannis. Să înceapă cafteala!

Nu, nu s-a furat!

Natura privată a doamnei Kovesi

Iar s-a pus istoria împotriva noastră

Dezvoltare web