Poveste de succes

Cum vă tot spun, fără să ne cerem drepturile, fără să luptăm pentru ele, nu se va schimba nimic. De curând, angajații de la Cromsteel Târgoviște au intrat în grevă. Nu vreți să știți în ce condiții munceau oamenii aceia. La Cromsteel, o firmă italiană, se fac bare și țevi cromate.
Liderul sindical de acolo vorbește despre îmbolnăviri grave pentru că se lucrează pe echipamente învechite, cu oamenii expuși la mercur și la crom hexavalent, care urmează să fie interzis în UE. Mulți angajați au ajuns la medic cu septul nazal perforat și bronșite cronice. Deși patronatul a spus că nu există nici o problemă, totuși, în câteva zile au demontat două dintre utilaje și, iată, după 3 săptămâni, angajații au reușit să-și negocieze salarii mai bune și sporuri.
Media salariului în fabrică era de 1300 de lei pe lună. În condițiile în care profitul companiei a crescut cu 147% în 2016 față de 2015, ajungând să treacă de 13 milioane de lei.
Mai mult de atât, lucrând în condiții foarte grele, pe bani foarte puțini, angajații erau tratați de manageri la modul: ”Nesimţiţilor, puturoşilor, analfabeţilor leneşilor.” Sunt, la fel, spusele liderului de sindicat. Din păcate, de cele mai multe ori, oamenii reacționează foarte târziu, trecând peste multe încălcări de drepturi și prin multe umilințe.
V-am mai relatat astfel de povești, să le zic așa, ”de succes”, pentru firmele care ne ceartă că nu mai vrem să fim sclavi. Și o s-o mai fac. Deoarece consider că este foarte important să reacționăm împreună atunci când vedem nedreptatea.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 23 aprilie 2018

Moalele Partid Liberal

Ceva e putred în coaliție

Festivalul mozolului național

Odiseea românească 2040

Dezvoltare web