Postul adoratorilor

Of, uite, de-aia e aiurea să fii adorator. Că adevărul are picioare scurte… sau lungi, și gleznele groase, cum zicea domnul Lazăr? Mă rog, să zic doar atât: într-un final, adevărul iese la iveală. Cum s-a întâmplat acum, în cazul George Maior – Horia Georgescu, fostul șef de la ANI. Vă amintiți cât de activă era ANI și cum apăreau imediat incompatibilități peste tot?
Eh, acum am aflat că dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis… da, da, avea dosar de incompatibilitate când a candidat, ei bine, acel dosar a fost făcut la ordinul lui Maior. Pentru că Maior, adică SRI, trimitea sesizări la ANI. Când credeți că a venit sesizarea de incompatibilitate de la SRI la ANI?
Exact pe 20 februarie 2013. Ce zi e asta? E ziua în care Iohannis s-a înscris în PNL. Mhm?

Am condamnat mereu amestecul Serviciilor în politică. Ce treabă să aibă un Serviciu secret al unei țări cu incompatibilitatea unui primar?
Nu mai spunem că în cazul ăsta cu SRI și Iohannis avem de-a face și cu niște ciudățenii: în sensul că sesizarea făcută de SRI, aia pe hârtie, s-a evaporat de la ANI. Mă rog, a fost găsită apoi la SRI, în format electronic, dar e clar că Serviciul voia să-și șteargă urmele. Sigur, niciun procuror din România nu va avea boașele necesare să ancheteze asta, ăștia 30 de ani de abuzuri inimaginabile ale oamenilor din servicii.
De fiecare dată când am semnalat lucrurile astea ni s-a spus: terminați, mă, cu prostiile, atât timp cât luptă cu acești hoți nenorociți e bine. E, acum ce facem? Că Iohannis e bun, nu? Păi, SRI nu era bun? Și Maior nu era bun? Era foarte bun.

Trist. După anticomunism făcut cu procurori comuniști, acum necazul ăsta. Iar asta doar pentru faptul că nu ne raportăm în primul rând la valori, la fapte și la adevăr, ci la oameni, la persoane fizice. Și-așa ajungem să decidem sub impulsul urii. Vă spun, cât timp niște băieți din Servicii vor decide ce se întâmplă în țara asta n-avem nicio șansă cu democrația.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat