Porcăria lucrurilor mărunte

Ok, sunt de acord că legat de justiție pot fi multe lucruri care pot fi interpretate.
Părerea noastră o știți: ni se pare de neacceptat ca Serviciile să se amestece în decizii judecătorești. Mă rog, sunt multe de discutat, într-adevăr, într-o societate care o ține cu anticorupția de atâta timp și nu prea a rezolvat nimic. Ceva se face foarte greșit, e limpede. Dacă nu cumva tot…
Dar, dar, dincolo de orice controverse, cred că pot fi delimitate niște lucruri foarte clare, asupra cărora nu văd de ce nu am fi toți de acord.
Mi-a venit în minte asta azi când am citit o știre. Titlul sună așa: Condamnat la opt ani de închisoare, Darius Vâlcov îşi vede liniştit de treabă: Motivarea deciziei nu e gata la aproape un an de la hotărârea instanței.
Eh, așa ceva mi se pare absolut de neacceptat, în orice tabără ai fi în raport cu anticorupția. Deci dai o condamnare, dai o decizie, apoi trece un an de zile și tu nu ai dat motivarea ei? De ce? Și de ce nu răspunde nimeni pentru asta?
Adică, de prea multe ori ne uităm așa la lucruri foarte mari, dar le scăpăm din vedere pe astea mici care ar putea fi rezolvate ușor. Cum e asta cu motivarea deciziilor: din moment ce ai dat decizia, verdictul, cum naiba îți ia mai mult de un an ca să scrii DE CE ai dat acea decizie?
Nici nu știi pe cine ajută mai mult asta. Vâlcov a luat opt ani… acum mă întreb: oare se bucură că nu primește motivarea, că mai trage de timp? Sau e ofticat că nu apare, ca să se judece mai repede?
E ultimul lucru care ne interesează însă. Cert este că vedem mari miniștri de justiție și mari specialiști din CSM care o ard zilnic cu principii, dar nu pot să-i facă pe niște judecători să dea niște motivări.
Aa, apropo, mă scuzați, sper că nu am afectat cu ceva independența Justiției!
Scuze, scuze, pe bune, îmi cer iertare!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 5 decembrie 2018

Moș Liviu Nicolae Dragnea

Dezvoltare web