Politica și viețile noastre

Când merg în teritoriu, nu știu dacă ați observat, dar politicienii devin ostaticii organizației locale de partid. Cheamă ăia niște folcloriste, niște membri de partid, oameni care dau din gură ce trebuie, o pun de-o mică băiță de mulțime, să fie frumos… Și atât. Am fost în teritoriu. Contactul cu România vie, dar care nu se vede niciunde, cred că e una dintre marile drame ale politicienilor noștri. Și sper să nu fie și a partidelor mai tinere.

Te uiți pe statistici și te îngrozești. În județul Iași avem un dentist la șapte sute de oameni. Mă rog, cumva e o înșelătorie asta, în sensul că mulți medici sunt în Iași, în oraș, apoi sunt zeci de localități unde nu găsești nici să dai cu tunul. Mă gândeam la asta azi, când președintele era la conferința aia despre fumat. Da, an electoral, a început președintele să iasă din bârlog aproape zilnic. E greu, e foarte greu să facem ceva dacă nu ne smulgem din inerția asta tâmpită a simpozioanelor și nu trecem la acțiune, chiar să facem ceva. Așa, din gură, că sănătatea e importantă, pfuu, o zicem de nu avem aer.
E foarte important să vedem România asta. România de la Vax populi. E foarte important ca tinerii politicieni să nu trateze România asta săracă prin dispreț.

Altă chestie: mă uitam în Bihor, spre exemplu, numărul medicilor stomatologi este în continuă creștere. De ce? Pentru că mulți pacienți vin din străinătate să-și facă anumite lucrări, în principal implanturi. Și cum drumurile sunt varză, na, intri, rezolvi problema și te cari…
Nu știu, am mereu impresia că vorbim pe la televizor și că ăștia vorbesc în politică de multe, multe tâmpenii, care sunt doar în capul lor, doar în luptele dintre ei și care nu au absolut nici o relevanță pentru viețile oamenilor.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat